Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:14 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat DIICOT

ro

08 Oct, 2013 18:33 776 Marime text
Procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală,  împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul  Poliţiei Capitalei  şi cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii, desfăşoară o acţiune vizând  destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 11 persoane, cetăţeni israelieni si români, specializat în săvârşirea de infracţiuni de violenţă - lipsire de libertate în mod ilegal, tâlhărie şi şantaj.        Membrii grupării sunt suspectaţi că, prin violenţă, ameninţare si folosirea armelor de foc, au lipsit de libertate mai multe părţi vătămate, în scopul deposedării acestora de bunuri de valoare sau pentru a le determina să plătească sume importante în lei sau valută.
        Cu titlu de exemplu, la data de 04.06.2013, una dintre victime a fost obligată să se deplaseze împreună cu învinuiţii la sediul unui cabinet de avocatură şi obligată să semneze un contract de prestări servicii în valoare de 900.000 de Euro şi să le vireze membrilor grupării în baza acestuia suma de 93.000 de Euro.
        Procurorii D.I.I.C.O.T. efectuează un număr de 18 percheziţii domiciliare in municipiul Bucureşti şi în localităţile Pantelimon, Voluntari, Măgurele şi Roşu, din judeţul Ilfov,  la locuinţele membrilor grupării, precum şi la sediul unui cabinet de avocatură.
        La sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală vor fi audiate 15 persoane, urmând ca după finalizarea audierilor fata de învinuiţi să fie dispuse măsurile legale în cauză.
        Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Jandarmeriei Române şi IGPR - SIAS.
        Suportul tehnic a fost asigurat de către IGPR – DOS.
       Facem precizarea că faptele învinuiţilor sunt analizate prin raportare la dispoziţiile art. 66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii