Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:20 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat DIICOT

ro

11 Nov, 2013 18:11 859 Marime text
Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism –  Biroul  Teritorial Botoşani  împreună cu  ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Neamţ şi Vaslui, Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, Suceava, Timişoara şi Iaşi, D.G.A - Serviciul Judeţean Anticorupţie Botoşani, respectiv Inspectoratelor de Poliţie Judeţene  Botoşani şi  Suceava, au efectuat la data de 11.11.2013 un număr de 78 percheziţii domiciliare în cadrul unor acţiuni vizând destructurarea a două grupări  infracţionale specializate în contrabanda cu ţigări.           În cauză există suspiciunea rezonabilă că membrii grupărilor organizate au traficat, în perioada  februarie - noiembrie 2013, cantitatea de 597.351 pachete de ţigări introduse prin contrabandă în ţară, reuşindu-se în perioada de monitorizare confiscarea cantităţii de aproximativ 100.000  pachete de ţigări de diferite mărci.
           Procurorii  D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Botoşani efectuează cercetări cu privire la 75 de învinuiţi,  în cauze fiind emise  mandate de aducere în vederea audierii.
           Suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii, Direcţia Operaţiuni Speciale şi Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.
          Acţiunile au fost realizate cu sprijinul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră şi Inspectoratelor de Jandarmi Judeţene Botoşani şi Suceava.
           Menţionăm că  învinuiţii din prezenta cauză beneficiază de garanţia legală şi  constituţională a prezumţiei de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii