Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:18 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat DIICOT

ro

04 Jun, 2014 20:56 836 Marime text
Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara, împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, au efectuat în data de 04.06.2014  un număr de  7 percheziţii domiciliare în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate, specializată în infracţiunile de trafic intern şi internaţional de droguri de risc, fapte prev. şi ped. 367 C. pen., art. 2 şi art. 3 din Legea nr. 143/2000.
 
         În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu luna septembrie 2013, inculpaţii au constituit un grup infracţional organizat, structurat pe mai multe paliere, cu roluri bine determinate, în scopul achiziţionării şi introducerii în România de droguri de risc provenite din Spania şi a comercializării acestor droguri consumatorilor de pe raza municipiilor Timişoara şi Arad.

        Se reține faptul că  unul din inculpati coordona şi finanţa activitatea infracţională, el fiind cel care ţinea legătura cu doi membri ai grupului infracţional organizat ce se aflau în Spania şi care procurau drogurile, trimitea alţi membri ai grupului în această ţară pentru a aduce drogurile şi organiza activitatea de distribuţie la nivel stradal în municipiul Timişoara.

        Din datele existente rezultă suspiciunea că, în modalitatea arătată mai sus, gruparea introducea şi comercializa în România, lunar, cantitatea de aproximativ 5 kg de cannabis.
         Urmare a acţiunilor întreprinse de procurori în strânsă legătură cu lucrătorii B.C.C.O. Timişoara s-a reuşit, în cursul lunilor aprilie şi mai a.c., interceptarea a două transporturi de droguri provenite din Spania, în cantitate de aproximativ 6 kg cannabis, acţiuni în urma cărora au fost arestaţi transportatorii.
         Procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timişoara au dispus în data 04.06.2014 măsura reţinerii față de două persoane, acestea urmând a fi prezentate judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Timiş, cu propunere de arestare preventivă.
        Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale, Serviciul de Operaţiuni Speciale Timişoara.
        Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii