Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:27 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat DIICOT

ro

06 Jun, 2014 15:42 1398 Marime text
Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Serviciul Teritorial Suceava au finalizat ancheta într-un caz privind contrabanda cu țigări.        Astfel, procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Suceava au dispus – în data de 5 iunie a.c. - trimiterea în judecată, sub acuzația de contrabandă în formă agravată, a doi inculpați:
1. Grosaru Daniel (22 de ani),
2. Pavel Vergiliu (39 de ani),
față de care există suspiciunea rezonabilă că, în data de 01 februarie 2014 ora 01:05, au deținut și transportat cu o autoutilitară cantitatea de 19520 pachete ţigări marca xx, cu timbru de provenienţă Ucraina, care era disimulată în spatele unor baloți de lucernă, cunoscând că acestea provin din contrabandă, bunuri ce trebuiau plasate sub un regim vamal.
        În drept fapta lor este prevăzută  și pedepsită de art. 270 alin. 3 raportat la art. 274 din Legea nr. 86/2006 cu modificările și completările ulterioare.
        Cei doi inculpați se află sub măsura controlului judiciar.
        Procurorii au instituit măsura asiguratorie a sechestrului în vederea garantării reparării prejudiciului produs prin infracțiune asupra sumelor de 59.213 lei şi 95 euro ce au fost ridicate, cu prilejul perchezițiilor, de la inculpatul Pavel Vergiliu, precum și asupra autoutilitarei folosite la comiterea infracțiunii, în vederea confiscării speciale.
        În cauză, ANAF - Direcţia Regională Vamală Iaşi s-a constituit parte civilă cu suma de 213.080 de lei.
Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare Tribunalului Suceava.
        Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii