Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:22 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat DIICOT

ro

13 Jun, 2014 20:35 1243 Marime text
Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism –  Serviciul Teritorial Ploieşti împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor  de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti şi Bucureşti au efectuat, în data de 12.06.2014,  un număr de 12 percheziţii domiciliare în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate specializată în infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani.         În cauză există suspiciunea rezonabilă că suspecţii TĂTARU CĂTĂLIN IONUŢ şi ŢIGĂU GIANINA CRISTIANA în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale,  începând cu anul 2011, au constituit un grup infracţional organizat la care au aderat şi suspecţii  GRIGORESCU CRISTIAN PAUL (în calitate de administrator al SC C.I SRL PLOIESTI, SC C.T.CI SRL şi împuternicit al SC N.N.P.C SRL), TÎRŞOAGĂ CONSTANTIN-GEORGE, IANCU GHEORGHE MIHAI, BÎRSAN MIHAI, DAVIDESCU ADRIAN-DUMITRU-DOICIN şi HUŞTEA CRISTIAN NICOLAE, în scopul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani. 
        Suspecţii TĂTARU CĂTĂLIN IONUŢ, ŢIGĂU GIANINA CRISTIANA, TÎRŞOAGĂ CONSTANTIN-GEORGE, DAVIDESCU ADRIAN-DUMITRU-DOICIN, BÎRSAN MIHAI, IANCU GHEORGHE MIHAI aveau rolul de a găsi administratori de firme care doreau să înregistreze în evidenţa contabila documente fictive, în vederea diminuării bazei impozabile,  sustrăgându-se astfel de la plata impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat. 
        În schimbul acestor documente fictive membrii grupului infracţional organizat percepeau un comision de 12-15% din totalul sumelor facturate pe care, conform înţelegerii iniţiale, îl împărţeau în cote egale între membrii grupului.
        Suspecţii TÎRŞOAGĂ CONSTANTIN-GEORGE şi BÎRSAN MIHAI se ocupau de încheierea de contracte fictive cu diferite firme mari din Bucureşti. 
        Pentru a crea o aparenţă de legalitate tranzacţiilor comerciale  fictive, membrii grupului au încheiat contracte de prestări servicii pentru executarea unor lucrări, contracte încheiate  între mai multe societăţi comerciale.
         De asemenea, există suspiciunea că suspecţii TĂTARU CĂTĂLIN IONUŢ şi  ŢIGĂU GIANINA CRISTIANA au încheiat la rândul lor contracte de prestări servicii fictive cu S.C. C.I S.R.L. Ploieşti, SC C.T.C SRL şi SC N.P.C SRL reprezentate de Grigorescu Cristian-Paul.  
        În toate situaţiile au fost emise facturi fiscale între societăţile comerciale interpuse pe lanţurile economice create artificial facturi care au fost plătite imediat de societăţile beneficiare, după care sumele de bani au fost retrase de Grigorescu Cristian-Paul din conturile bancare ale societăţilor menţionate şi predate în numerar lui TĂTARU CĂTĂLIN IONUŢ şi DAVIDESCU ADRIAN-DUMITRU-DOICIN.
        Cu privire la suspectul BORDON MAURIZIO, cetăţean italian,  există suspiciunea rezonabilă că a intermediat relaţiile comerciale fictive între  SC N.P.C SRL, reprezentată de Grigorescu Cristian-Paul, şi alte societăţi comerciale.
        Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este de 600.000 de euro.   
        La sediul D.I.I.C.O.T. – S.T Ploieşti sunt audiate 26 de persoane urmând a fi dispuse măsuri legale în cauză.
        Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale.
        Acţiunea a  fost realizată cu sprijinul Jandarmeriei Române.
        Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii