Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:26 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat DIICOT

ro

07 Aug, 2014 16:33 1073 Marime text
Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Serviciul Teritorial Oradea - au dispus trimiterea în judecată a nouă inculpaţi, membri ai unui grup infracţional organizat,  constituit în scopul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor.     Din probele administrate în cauză rezultă suspiciunea rezonabilă că în cursul anului 2011, inculpaţii Abrudan Lucian Ovidiu şi Vernon Anca Liana au iniţiat şi constitut un grup infracţional organizat, la care au aderat şi pe care l-au sprijinit ulterior ceilalţi coinculpaţi, şi au pus bazele unui circuit financiar - fiscal fictiv, în scopul fraudării bugetului de stat şi al spălării banilor obţinuţi prin comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.
    Prin activitatea infracţională desfăşurată de inculpaţi s-a cauzat bugetului consolidat al statului un prejudiciu de peste 1,5 milioane de euro, reprezentând T.V.A şi impozit pe dividende, dobânzi şi majorări de întârziere. Procurorii DIICOT au instituit măsuri asigurătorii în vederea recuperarii prejudiciului.
    De menţionat este faptul că, liderul grupului infracţional organizat  a fost inculpatul Abrudan Lucian Ovidiu, faţă de care s-a solicitat şi s-a dispus luarea măsurii arestării preventive, fiind trimis în judecată în stare de arest.
    Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au cooperat în această cauză cu autorităţile judiciare competente din Ungaria şi Slovacia.
    Cauza a fost trimisă spre competentă soluţionare Tribunalului Bihor.
    Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de  Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii