Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:28 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat DIICOT - Marti, 06 Noiembrie 2012

ro

06 Nov, 2012 22:55 1430 Marime text

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Olt, împreună cu ofiţeri de politie judiciara din cadrul SCCO OLT, au procedat la destructurarea unui grup infractional organizat, constituit din 10 persoane, cetateni romani, sarbi si bulgari, specializati in contrabanda cu tigari si in savarsirea de infractiuni de violenta.

Din cercetarile efectuate in cauza a rezultat faptul că învinuiţii au constituit un grup infracţional organizat, avand drept scop comercializarea ilegala a unor cantitati insemnate de ţigări, provenind din Serbia.

Se mai retine ca învinuiţii au actionat pe raza judeţelor Olt, Dolj şi Teleorman, obtinand beneficii financiare substantiale din savarsirea de acte de şantaj şi cămătărie. Invinuitii au împrumutat mai multe parti vatamate cu diverse sume de bani, pentru care au solicitat dobânzi lunare de 20-50%.

Pentru recuperarea sumelor de bani pretinse, membrii gruparii, prin violenţa şi ameninţări, au obligat victimele să întocmească acte de vânzare cumpărare pentru diferite imobile, le-au deposedat de cărţile de identitate şi, cu sprijinul angajatului unui oficiu poştal, au încasat în mod direct alocaţiile, ajutoarele sociale, precum şi alte drepturi băneşti ce li se cuveneau victimelor.

La data de 06.11.2012 au fost efectuate un număr de 12 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Olt şi Teleorman, la locuintele membrilor gruparii.

La sediul D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Olt vor fi conduse 35 de persoane în vederea audierii, urmand ca dupa finalizarea audierilor sa fie dispuse masurile legale in cauza.

Actiunea a fost efectuata cu sprijinul IJJ OLT, B M„Fraţii Buzeşti" CRAIOVA si S.I.R. OLT.

Suportul tehnic a fost asigurat de DOS.

Facem precizarea că faptele invinuiţilor urmează a fi analizate prin raportare la dispoziţiile art. 66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii