Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:33 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat DIICOT - Marti, 30 Octombrie 2012

ro

31 Oct, 2012 00:14 1048 Marime text

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Bucureşti, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Bucureşti, au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat transfrontalier, constituit din cinci persoane, specializat în traficul internaţional de droguri de mare risc - cocaină.

În fapt, membrii grupării au organizat procurarea din America de Sud a cantităţii de 50 kilograme cocaină, puritate 90%, au procedat la introducerea acesteia în Spania, pe cale maritimă, după care au asigurat transportul drogurilor pe ruta terestră în România.

La data de 17.10.2012, pe raza municipiului Satu Mare, procurorii D.I.I.C.O.T. au depistat în flagrant delict cei cinci inculpaţi, în timp ce intenţionau să comercializeze cocaina pentru suma de 3 milioane euro.

Valoarea totală a drogurilor de mare risc este de 5 milioane euro.

Suportul tehnic şi informativ al operaţiunii a fost asigurat de către D.O.S.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor iar Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a acestora pentru o perioadă de 29 de zile.

Facem precizarea că faptele înculpaţilor urmează a fi analizate prin raportare la dispoziţiile art. 66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii