Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:20 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat DIICOT - Vineri, 25 Ianuarie 2013

ro

25 Jan, 2013 10:52 742 Marime text
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Alba Iulia, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Alba, au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 5 învinuiţi, specializat în săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi.

În acest scop se efectuează 4 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Alba şi Brăila, la locuinţele membrilor grupării.

În fapt se reţine că liderul grupării, învinuitul SANTHIRARAJAH NAGALINGAM, cetăţean francez, de origine srilankeză, împreună cu cetăţeni români, au constituit o grupare infracţională, având drept scop obţinerea de beneficii financiare din îndrumarea sau călăuzirea mai multor persoane, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat, cu destinaţia către state din Europa de Vest.

Învinuitul Santhirarajah Nagalingam a identificat 13 persoane, potenţiali migranţi provenind din Sri Lanka, pe care, contra sumei de 2500 de Euro / persoană, să le transporte ilegal către state europene, destinația finală fiind Franţa.

Membrii grupării au asigurat transportul migranţilor pe ruta Grecia - România, cazarea acestora pe teritoriul statului român şi călăuzirea lor în vederea trecerii frauduloase a frontierei de stat.

Procurorii D.I.I.C.O.T. vor dispune măsurile legale în cauză după audierea învinuiţilor.

Facem precizarea că faptele învinuiţilor urmează a fi analizate prin raportare la dispoziţiile art. 66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii