Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:24 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi trafic de persoane, destructurat de procurorii DIICOT

ro

28 May, 2013 13:21 1455 Marime text
        Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul IGPR - DCCO, au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 17 persoane, specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi trafic de persoane.
        În acest scop, la data de 28 mai 2013, procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat un număr de 18 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov, Ialomiţa şi Călăraşi, la locuinţele învinuiţilor şi la sediul unei instituţii de asistenţă socială cu caracter privat.
        În fapt, se reţine că, sub coordonarea liderului grupării, învinuitul Gheorghe Gheorghe, membrii grupării au acţionat în scopul obţinerii unor beneficii financiare substanţiale din
exploatarea sexuală a  mai multor victime, majore şi minore.
        Procurorii D.I.I.C.O.T. au identificat până în prezent un număr de 19 părţi vătămate, recrutate de către învinuiţi, prin promisiuni de asigurare a unui loc de muncă,  victimele fiind însă obligate la practicarea prostituţiei în cluburi aflate pe teritoriul Austriei.
        La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrala vor fi audiate 15 persoane, urmând ca după finalizarea audierilor, faţă de învinuiţi să fie dispuse măsurile legale în cauză.
        Suportul tehnic a fost asigurat de DIPI.
        Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul lucrătorilor din cadrul BSIJ.
        Facem precizarea că faptele învinuiţilor sunt analizate prin raportare la dispoziţiile art. 66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie.

DEPARTAMENTUL DE INFORMAŢII ŞI PROTECŢIE INTERNĂ


Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă ( D.I.P.I.) a asigurat suportul de specialitate în cauza instrumentată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul I.G.P.R. - Direcţia de combatere a Criminalităţii Organizate (D.C.C.O.), pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 17 persoane, specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi trafic de persoane.
Din informaţiile obţinute şi cercetările efectuate, s-a stabilit că, sub coordonarea liderului grupării, membrii grupării au acţionat în scopul obţinerii unor beneficii financiare substanţiale din exploatarea sexuală a  mai multor victime, majore şi minore.
Până în prezent, procurorii D.I.I.C.O.T. şi poliţiştii au identificat 19 părţi vătămate, recrutate de către învinuiţi, prin promisiuni de asigurare a unui loc de muncă,  victimele fiind însă obligate la practicarea prostituţiei în cluburi aflate pe teritoriul Austriei.
Pentru probarea activităţii infracţionale a membrilor grupării, în dimineaţa zilei de 28 mai 2013, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul D.I.I.C.O.T., poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, efectuează percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov, Ialomiţa şi Călăraşi, la locuinţele învinuiţilor şi la sediul unei instituţii de asistenţă socială cu caracter privat. În cadrul acţiunii, poliţiştii vor pune în executare mandate de aducere emise pe numele mai multor suspecţi.
        La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrala vor fi audiate 15 persoane, urmând ca după finalizarea audierilor, faţă de învinuiţi să fie dispuse măsurile legale în cauză.
       
Compartimentul Relaţii Publice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii