Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:29 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Precizări

ro

12 Sep, 2013 10:42 999 Marime text
        În referire la comunicatul de presă din data de 2 septembrie 2013 - http://www.diicot.ro/index.php/arhiva/917-comunicat-de-presa-02-09-2013 Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism face următoarele precizări:
        La data de 9 septembrie 2013, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a comunicat Direcţiei faptul că Preşedintele României a adresat ministrului justiţiei cererea privind urmărirea penală a lui Videanu Adriean, pentru faptele ce fac obiectul dosarului penal instrumentat de către procurorii D.I.I.C.O.T.
        Urmare a acestui demers şi motivat de împrejurarea că din actele premergătoare efectuate în cauză au rezultat indicii temeinice cu privire la săvârşirea faptelor sesizate, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus, la data de 9 septembrie 2013, începerea urmăririi penale faţă de Videanu Adriean, pentru săvârşirea infracţiunilor de complot si subminarea economiei naţionale, prevăzute de art. 167 alin. 1 C.pen. şi art. 165 alin. 1 şi 2 C.pen., fapte comise în perioada în care acesta avea calitatea de ministru al economiei.
        Facem precizarea că faptele învinuitului sunt analizate prin raportare la dispoziţiile art. 66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii