Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:35 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii DIICOT – Structura Centrală, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul I.G.P.R. - D.C.C.O. – S.C.C.I au destructurat un grup infracţional organizat specializat în săvârşirea de fraude informatice

ro

25 Jun, 2012 15:59 1276 Marime text

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism

COMUNICAT DE PRESĂ
25.06.2012
 
      Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul  I.G.P.R. - D.C.C.O. – S.C.C.I au destructurat un grup infracţional organizat, constituit din 24 de persoane,  specializat  în săvârşirea de fraude informatice.
        În acest sens, la data de 25 iunie 2012, au fost efectuate 25 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Argeş, Teleorman, Vâlcea, precum şi în municipiul Bucureşti, la sediul D.I.I.C.O.T. fiind conduse 30 de persoane în vederea audierii.
        În fapt, se reţine că, perioada 2011 – 2012, membrii grupului infracţional organizat au postat anunţuri fictive de vânzare pe site-uri specializate în comerţ electronic, privind vânzarea unor bunuri  mobile precum automobile,  ATV- uri,  motociclete.
        Învinuiţii au  folosit scripturi predefinite pentru încărcarea anunţurilor, alături de fotografii si VIN (Vechicle Identification Number) aparţinând unor bunuri deja postate de alţi utilizatori.
       După acceptarea de către victime a tranzacţiilor, învinuiţii, utilizând identităţi fictive, le comunicau acestora prin e-mail detaliile tranzacţiilor,   facturile false, în cuprinsul cărora erau arătate detaliile concrete ale tranzacţiei,  precum numărul de ordine al obiectului listat, obiectul cumpărat, preţul, numele si adresa agentului, modalitatea de plată precum şi solicitarea ca sumele de bani aferente preţului integral sau parţial al vânzării să fie expediat către agent.
        În această modalitate, învinuiţii au indus în eroare un număr de circa 350 de victime, cetăţeni străini din SUA, Canada şi Marea Britanie.
         Prejudiciul  cauzat prin activitatea infracţională este de peste 8.000.000 USD.
        Procurorii D.I.I.C.O.T.  au colaborat în instrumentarea cauzei cu ofiţerii Secret Service  din cadrul Ambasadei SUA la Bucureşti, precum şi cu ofiţeri din cadrul  FBI.
        Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către SRI şi D.O.S.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii