Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:24 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat referitor la estimarea bazei de impunere

ro

22 Sep, 2011 00:28 1224 Marime text

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Constanţa informează contribuabilii că prin O.G. nr.29/2011, au fost aduse o serie de modificări Codului de procedură fiscală şi în ceea ce priveşte estimarea bazei de impunere .

Astfel, noile prevederi precizează că organul fiscal poate stabili obligaţii fiscale prin estimarea rezonabilă a bazei de impunere, folosind orice mijloc de probă prevăzut de lege, ori de câte ori acesta nu poate determina situaţia fiscală corectă.

Concret, organul fiscal se poate folosi de această posibilitate dacă:

 Contribuabilul nu a depus declaraţii fiscale;

 Organele de inspecţie fiscală constată că evidenţele fiscale, contabile sau documentele şi informaţiile prezentate în cursul inspecţiei fiscale sunt incorecte, incomplete sau nu există, ori nu sunt puse la dispoziţia organelor de inspecţie fiscală.

Obligatiile fiscale estimate de organul fiscal sunt stabilite sub rezerva verificării ulterioare, cu excepţia celor stabilite în cadrul unei inspecţii fiscale.

În urma estimării bazei de impunere de către organul fiscal, contribuabilul în cauză nu mai are obligaţia de a depune declaraţia fiscală.

Totuşi, în situaţia în care acesta doreşte să depună declaraţie fiscală, după impunerea din oficiu, o poate face în termen de cel mult 60 de zile de la data comunicării deciziei, situaţie în care se desfiinţează decizia de impunere din oficiu.

Bogdan Huţucă

Director executiv

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii