Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:32 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat referitor la înfiinţarea registrului contribuabililor inactivi/reactivaţi

ro

19 Sep, 2011 23:22 1950 Marime text

În Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.626/2 septembrie 2011, a fost publicată Ordonanţa Guvernului nr.29/2011, prin care au fost aduse numeroase modificări şi completări Codului de Procedură Fiscală.

Astfel, una dintre modificări se referă la înfiinţarea unui Registru al contribuabililor inactivi/reactivaţi care va fi public, putând fi consultat pe pagina de internet a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Declararea contribuabililor inactivi, precum şi reactivarea acestora se va face de către organul fiscal printr-o decizie ce se comunică contribuabilului, faţă de prevederea de până acum când atât declararea cât şi reactivarea se făceau prin ordin al preşedintelui ANAF.

Contribuabilii declaraţi inactivi se reactivează dacă îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:

- îşi îndeplinesc toate obligaţiile declarative prevăzute de lege;

- îşi îndeplinesc toate obligaţiile de plată;

- organele fiscale au constatat că funcţionează la domicilul fiscal declarat.

Decizia de declarare a contribuabililor inactivi/reactivaţi produce efecte faţă de terţi de la data înscrierii în Registrul contribuabililor inactivi/reactivaţi.

Organul fiscal va înscrie contribuabilii declaraţi inactivi/reactivaţi după comunicarea deciziei de inactivitate/reactivare, în termen de cel mult 3 zile de la data comunicării.

Contribuabilii trebuie să aibă în vedere faptul că acest registru trebuie consultat, întrucât autorităţile fiscale nu vor lua în considerare o tranzacţie efectuată de un contribuabil declarat inactiv, cu excepţia livrărilor de bunuri efectuate în cadrul procedurii de executare silită.

Bogdan Huţucă

Director executiv

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii