Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:48 25 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat referitor la modificările aduse impozitului pe profit

ro

13 Sep, 2011 22:46 1074 Marime text
Direcţia Generală a Finanţelor Publice Constanţa informează contribuabilii că prin O. G. nr. 30/2011 au fost aduse o serie de modificări Codului fiscal, printre care:

Începând cu data de 1 ianuarie 2013, contribuabilii persoane juridice - societăţi comerciale, alţii decât societăţile bancare, organizaţiile nonprofit, contribuabilii care obţin venituri majoritare din cultura cerealelor, pot opta pentru declararea şi plata impozitului pe profit anual, cu plăţi anticipate, efectuate trimestrial.

Opţiunea pentru sistemul anual de declarare şi plată a impozitului pe profit se efectuează la începutul anului fiscal pentru care se solicită şi este obligatorie pentru cel puţin 2 ani fiscali consecutivi.

Modificarea sistemului anual/trimestrial de declarare şi plată a impozitului pe profit se comunică organelor fiscale teritoriale, până la data de 31 ianuarie inclusiv a anului fiscal respectiv.

Totodată, începând cu anul fiscal 2012, se modifică termenul de depunere al declaraţiei anuale de impozit pe profit de la 25 aprilie inclusiv a anului următor, la 25 martie inclusiv a anului următor.

Astfel, începând cu anul fiscal 2012, toţii agenţii economici plătitori de impozit pe profit, trebuie să definitiveze închiderea exerciţiului financiar anterior, să depună declaraţia anuală de impozit pe profit şi să efectueze plata impozitului pe profit aferent, până la data de 25 martie inclusiv a anului următor, fără a mai exista două termene de închidere a exerciţiului financiar (respectiv 25 februarie/25 aprilie, prevăzute în reglementările anterioare).

Declararea şi plata impozitului pe profit se efectuează trimestrial, până la data de 25 inclusiv a primei luni următoare încheierii trimestrelor I - III, pentru trimestrul IV nemaiexistând această obligaţie.

Bogdan Huţucă

Director executiv

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii