Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:19 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat referitor la modificări fişe fiscale şi declaraţia 205

ro

14 Sep, 2011 22:50 1139 Marime text

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Constanţa informează contribuabilii că potrivit O.G. nr.30/2011 pentru modificarea şi completarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal, începând cu anul 2013 plătitorii de venituri nu mai au obligaţia completării şi depunerii fişelor fiscale pentru veniturile salariale şi asimilate salariilor aferente anului 2012.

Prin noul act normativ s-a stabilit obligativitatea plătitorilor de venituri din salarii de a elibera, la cererea contribuabilului, un document care nu este formular tipizat şi care va cuprinde cel puţin informaţii privind: datele de identificare ale contribuabilului, venitul realizat în cursul anului, deducerile personale acordate, impozitul calculat şi reţinut.

Totdodată, începând cu 1 ianuarie 2012, s-a reglementat un singur termen de depunere pentru formularul 205 - Declaraţie informativă privind impozitul reţinut la sursă, pe beneficiari de venit. Astfel, plătitorii de venituri cu regim de reţinere la sursă a impozitului au obligaţia să completeze şi să depună o declaraţie privind calcularea şi reţinerea impozitului pentru fiecare beneficiar de venit la organul fiscal competent, până în ultima zi a lunii februarie inclusiv, a anului curent pentru anul expirat.

Bogdan Huţucă

Director executiv

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii