Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:28 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat referitor la modificările privind comunicarea actului administrativ

ro

15 Sep, 2011 18:11 1093 Marime text

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Constanţa reaminteşte contribuabililor că în Monitorul Oficial nr.626 din 2 septembrie a fost publicată O.G. nr.29/2011 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.92/2003 privind Codul de procedură fiscală.

Noul act normativ stabileşte ordinea de comunicare a actului administrativ fiscal în sensul că actul administrativ fiscal se comunică cu prioritate prin poştă, cu scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

În cazul în care comunicarea actului administrativ fiscal prin poştă nu este posibilă, se utilizează cel puţin unul dintre următoarele mijloace în ordine:

- prin remiterea acestuia de către persoanele împuternicite ale organului fiscal sau prin prezentarea contribuabilului/împuternicitului la sediul organului fiscal, dacă se asigură primirea, sub semnătură, a actului administrativ fiscal;

- prin fax, e-mail sau alte mijloace electronice de transmitere la distanţă, dacă se asigură transmiterea textului şi confirmarea primirii acestuia.

Comunicarea actului administrativ fiscal se realizează prin publicitate, numai în cazul în care comunicarea nu a fost posibilă prin mijloacele prezentate mai sus.

Actul administrativ fiscal ce nu a fost comunicat potrivit celor de mai sus nu este opozabil contribuabilului şi nu produce niciun efect juridic.

Bogdan Huţucă

Director executiv

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii