Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:27 06 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Precizari cu privire la perioada fiscala

ro

02 Feb, 2010 18:23 1362 Marime text

Nr.1251/02.02.2010

COMUNICAT DE PRESĂ

 Referitor la perioada fiscală, Compartimentul de Presă vă comunică următoarele :

 25 ianuarie 2010 a reprezentat ultima zi în care persoanele impozabile aveau obligaţia depunerii formularului 094 „Declaraţie privind cifra de afaceri în cazul persoanelor impozabile pentru care perioada fiscală este trimestrul calendaristic şi care nu au efectuat achiziţii intracomunitare de bunuri în anul precedent”.
 31 ianuarie 2010 (01 februarie 2010) a reprezentat ultima zi în care persoanele impozabile care au utilizat trimestrul ca perioadă fiscală la TVA şi nu mai îndeplinesc una din condiţiile pentru a-şi păstra această facilitate (plata şi declararea la trimestru a TVA) aveau obligaţia depunerii formularului 010, 020 (după caz) pentru a utiliza ca perioadă fiscală luna calendaristică.
 Astfel, în perioada următoare, organele fiscale vor verifica dacă informaţiile existente în vectorul fiscal privind perioada fiscală la TVA coincid cu perioada stabilită pe baza analizei proprii pentru fiecare persoană înregistrată în scopuri de TVA în temeiul art. 153 din Codul fiscal.
 Pentru persoanele impozabile a căror perioadă fiscală înscrisă în vectorul fiscal nu coincide cu perioada constată de organul fiscal, se vor transmite notificări pentru prezentarea documentaţiei necesare clarificării situaţiei fiscale, în temeiul prevederilor art.9 din O.G. nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, potrivit cărora organul fiscal este obligat să asigure contribuabilului posibilitatea de a-şi exprima punctul de vedere cu privire la faptele şi împrejurările relevante în luarea deciziei.
Notificarea va cuprinde şi termenul stabilit de organul fiscal pentru prezentarea documentaţiei.
În situaţia în care, persoana impozabilă nu prezintă documentaţia justificativă în termenul stabilit, organul fiscal va declanşa procedura de actualizare, din oficiu, a datelor în Registrul contribuabililor, în temeiul dispoziţiilor art.78 alin.(3) din O.G. nr.92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
Pe baza constatărilor efectuate, organul fiscal va întocmi Referatul de actualizare a datelor din Registrul contribuabililor.
În baza Referatului de actualizare a datelor din Registrul contribuabililor, se operează actualizările în Registrul contribuabililor şi se notifică persoanele impozabile pentru care au fost operate modificările din oficiu.

Bogdan  Huţucă
Director coordonator          

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii