Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:15 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Angajat al Spitalului Judetean de Urgenta Constanta prins in flagrant in timp ce primea 5.000 RON

ro

30 Aug, 2009 15:43 1149 Marime text

28 august 2009

COMUNICAT

Constanţa: angajat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa prins în flagrant în timp ce primea suma de 5.000 RON pentru a aviza devizele de lucrări şi a achita lucrările efectuate la o centrală termică aparţinând spitalului, de către o firmă ce subcontractase aceste lucrări

Urmare a delegării Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa, sub coordonarea procurorului desemnat, au prins în flagrant  la data de 28.08.2009, pe numitul C.V. maistru, în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa,  în timp ce primea suma de 5.000 RON, pentru a aviza devizele de lucrări şi a achita lucrările efectuate.
În fapt, numitul B.I. administrator la o firmă a subcontractat o lucrare de modernizare a unei centrale termice aparţinând Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa de la o altă firmă. Pe parcursul efectuării lucrărilor, numitul B.I. întocmea devizele de lucrări pe care le prezenta spre avizare făptuitorilor C.V. – maistru şi N.P.M.M. – inginer, reprezentanţi ai beneficiarului, care, după verificare şi aprobare, le înainta firmei contractante, care le deconta  în favoarea  firmei care subcontractase lucrarea.
Făptuitorii, în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, ca reprezentanţi ai beneficiarului contractului, au pretins şi primit de la denunţători sume de bani ce au totalizat 27.000 RON, pentru a aviza devizele în vederea decontării lucrărilor efectuate, iar în ziua de 28.08.2009, denunţătorul C.T., colaborator al numitului B.I. în firma acestuia, i-a avansat făptuitorului C.V. , suma de 5.000 RON, în acelaşi scop. 
Numiţii C.V. şi N.P.M.M., sunt cercetaţi de  Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa pentru comiterea infracţiunii de luare de mită prev. şi ped. de art. 254, alin 1 C.P., urmând a se dispune măsurile legale ce se impun.

BIROUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii