Buletin de presă iunie 2013
Buletin de presă iunie 2013
04 Jul, 2013 15:23
ZIUA de Constanta
1869
Marime text
SERVICIUL DE COOPERARE INTERNAŢIONALĂ,
INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
4 iulie 2013
Nr. 635 /VIII/3
BULETIN DE PRESĂ
Biroul de Informare şi Relaţii Publice a întocmit o sinteză a cauzelor finalizate de procurorii anticorupţie în luna iunie 2013, altele decât cele deja mediatizate prin intermediul comunicatelor de presă:
1.Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:
HAGIU VIOLETA în sarcina căreia s-au reţinut următoarele infracţiuni:
- folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, în formă continuată,
- înşelăciune, în formă continuată,
- fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată,
- participaţie improprie la infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată,
- participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual, în formă continuată,
DULGHERU CRISTINEL în sarcina căruia s-au reţinut următoarele infracţiuni:
În cursul anilor 2010 şi 2011, inculpata Hagiu Violeta a depus la A.P.I.A. Centrul judeţean Tulcea, în numele PFA DULGHERU CRISTINEL, două cereri de acordare de subvenţii agricole şi, în susţinerea acestora, atât sus-numita, cât şi, ulterior, inculpatul Dulgheru Cristinel, au prezentat mai multe înscrisuri false (tabel centralizator al contractelor de arendă şi adeverinţe), în cuprinsul cărora era atestat, în mod nereal, faptul că solicitantul deţine în arendă suprafaţa totală de 67 hectare teren arabil. În vederea justificării acestei suprafeţe de teren, inculpata Hagiu Violeta a falsificat în prealabil şi a depus la Primăria comunei Văcăreni, jud. Tulcea, în vederea înregistrării, un număr de 28 de contracte de arendare, pretins încheiate de către inculpatul Dulgheru Cristinel, în calitate de arendaş, cu diferite persoane fizice. Ulterior, pe baza declaraţiilor celor doi inculpaţi şi a existenţei contractelor de arendare contrafăcute, funcţionarii din cadrul Primăriei comunei Văcăreni au eliberat două adeverinţe, din care rezulta că inculpatul Dulgheru Cristinel deţine în arendă aceste terenuri.
În această modalitate, PFA DULGHERU CRISTINEL a obţinut în mod injust suma totală de 211.139,84 lei (echivalentul a aproximativ 50.271 euro), reprezentând fonduri europene (FEGA şi FEADR) şi fonduri din bugetul naţional, sumă cu care APIA s-a constituit parte civilă în procesul penal.
În vederea recuperării acestui prejudiciu, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând inculpatului Dulgheru Cristinel.
Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Măcin, judeţul Tulcea.
2. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Iaşi au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:
PÂRLOG ELENA, administrator la SC”EURO-ELMAR”SRL Popricani, judeţul Iaşi, în sarcina căreia s-au reţinut următoarele infracţiuni:
În perioada 2007 – 2012, inculpata Pârlog Elena, în calitate de administrator al SC”EURO-ELMAR”SRL, a depus la A.P.I.A. – Centru zonal Iaşi, în numele firmei pe care o administra, un număr de cinci cereri pentru acordarea de subvenţii agricole pe suprafaţă. În susţinerea acestor cereri, Pârlog Elena a depus patru tabele centralizatoare în care era consemnat, în mod nereal, că SC”EURO-ELMAR”SRL deţinea în arendă mai multe suprafeţe de teren arabil în baza unor contracte de arendă din care unele erau întocmite în fals de inculpatele Apetrei Consela şi Rusu Doina, angajate la aceeaşi firmă iar altele fuseseră reziliate prin acordul părţilor.
Ca urmare, SC”EURO-ELMAR”SRL a încasat în mod injust suma totală de 52.428,42 lei (echivalentul a aproximativ 13.041 euro), reprezentând fonduri F.E.G.A., F.E.A.D.R. şi de la bugetul de stat.
În vederea recuperării acestui prejudiciu, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor bunuri mobile şi imobile deţinute de SC”EURO-ELMAR”SRL, Pîrlog Elena şi Apetrei Consela.
A.P.I.A. – Centru zonal Iaşi s-a constituit parte civilă în procesul penal cu întreaga sumă decontată SC”EURO-ELMAR”SRL în perioada 2007 – 2012.
Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Iaşi.
3. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Piteşti au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:
PROCA GIGI FĂNEL, primar al comunei Berevoeşti, judeţul Argeş în perioada 2004 – 2012, în sarcina căruia s-au reţinut următoarele infracţiuni:
- complicitate la infracţiunea de folosire sau prezentare de documente ori de declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor,
- complicitate la infracţiunea de înşelăciune,
- trei infracţiuni de fals intelectual şi
PROCA TRAIAN, persoană fără calitate specială, în sarcina căruia s-au reţinut următoarele infracţiuni:
- folosirea sau prezentarea de documente ori de declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor,
- tentativă la infracţiunea de folosire sau prezentare de documente ori de declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor,
- înşelăciune,
- complicitate la două infracţiuni de fals intelectual.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
La data de 18 aprilie 2007, inculpatul Proca Traian a depus la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Centrul Judeţean Argeş o cerere de plată pentru schemele de sprijin pe suprafaţă pentru anul 2007 şi, în cuprinsul documentaţiilor depuse pentru obţinerea acestor subvenţii, Proca Traian a menţionat că exploatează o suprafaţă de păşune mai mare decât cea închiriată, atribuindu-şi în mod fictiv calitatea de utilizator al păşunilor închiriate, deoarece aceste păşuni erau utilizate în mod legal de alte persoane fizice din comuna Berevoeşti. În susţinerea cererii sale, Proca Traian a depus un contract de închiriere şi un act adiţional la acest contract, înscrisuri care conţin date nereale privind blocurile fizice şi suprafeţele de păşune închiriate.
Aceste documente au fost semnate, din partea Primăriei Berevoeşti, de către inculpatul Proca Gigi Fănel, în calitate de primar, pentru ca Proca Traian să poată justifica utilizarea suprafeţei de 551,41 ha de păşune comunală. De asemenea, contractul de închirierea a fost încheiat din dispoziţia primarului Proca Gigi Fănel, fără a avea la bază o hotărâre a Consiliului Local.
În această modalitate, inculpatul Proca Traian a încasat pe nedrept suma de 90.219,64 lei (echivalentul a 26.978,61 euro), reprezentând fonduri europene şi fonduri de la bugetul de stat.
De asemenea, la data de 15 mai 2008, inculpatul Proca Traian a mai completat şi depus la APIA Argeş o cerere, aferentă campaniei din 2008, menţionând o suprafaţă de păşune mai mare decât cea închiriată de la Primăria Berevoeşti, în condiţiile în care suprafeţele menţionate erau utilizate de alte persoane din comună. De această dată, Proca Traian a prezentat un alt contract de închiriere, care conţine date nereale, încheiat în anul 2008 cu Primăria Berevoeşti. Acest contract a fost semnat de Proca Traian şi de Proca Gigi Fănel, în calitate de primar al comunei Berevoeşti.
Având în vederea că funcţionarii APIA au constatat aceste nereguli, inculpatul Proca Traian nu a mai încasat suma solicitată cu titlu de subvenţie.
În plus, la data de 16 martie 2009, inculpatul Proca Gigi Fănel a dispus încheierea şi a semnat, în calitate de primar, un alt contract de închiriere a păşunii comunale cu o persoană fizică, menţionând suprafeţe de teren mai mari decât cele închiriate în fapt.
Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură Argeş s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 65.520,04 lei. În vederea recuperării acestui prejudiciu, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor bunuri imobile aparţinând celor doi inculpaţi.
Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Câmpulung.
4. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată a inculpatei LALĂU SILVIA COSMINA, administrator de fapt la SC DA VINCI SRL Sibiu, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de evaziune fiscală, în formă continuată.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
În perioada 2009 – 2010, inculpata Lalău Silvia Cosmina, în calitate de administrator de fapt al SC DA VINCI SRL Sibiu, în scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale datorate statului, a înregistrat în contabilitatea acestei societăţi comerciale cheltuieli care nu au la bază operaţiuni economice reale, respectiv achiziţii fictive de la o firmă care era inactivă şi în faliment.
În această modalitate, bugetul statului a fost prejudiciat cu suma de 8.286.631 lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA.
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, reprezentat de Direcţia Generală a Finanţelor Publice a judeţului Sibiu s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 8.286.631 lei (echivalentul a aproximativ 1.968.320 euro), reprezentând impozit pe profit şi TVA, precum şi majorări şi penalităţi de întârziere aferente. În vederea recuperării acestui prejudiciu, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unui imobil aparţinând inculpatei Lalău Silvia Cosmina.
Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Sibiu.
5. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a inculpatului TECŞAN ŞTEFAN, administrator al SC TAB IDEAL TEXTILE SRL Bucureşti, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de evaziune fiscală.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
În cursul anului 2011, inculpatul Tecşan Ştefan, în calitate de administrator al SC TAB IDEAL TEXTILE SRL Bucureşti (având ca obiect comerţul cu produse textile), a înregistrat în contabilitatea acestei firme vânzări către anumiţi agenţi economici, la preţuri mult mai mici decât cele de piaţă, în scopul diminuării obligaţiilor fiscale.
Prejudiciul minim estimat provocat bugetului de stat este de 4.185.113,70 lei (echivalentul a 1.001.245,85 euro), reprezentând impozit pe profit şi TVA.
Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Bucureşti.
În legătură cu toate dosarele penale menţionate mai sus, precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
4 iulie 2013
Nr. 635 /VIII/3
BULETIN DE PRESĂ
Biroul de Informare şi Relaţii Publice a întocmit o sinteză a cauzelor finalizate de procurorii anticorupţie în luna iunie 2013, altele decât cele deja mediatizate prin intermediul comunicatelor de presă:
1.Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:
HAGIU VIOLETA în sarcina căreia s-au reţinut următoarele infracţiuni:
- folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, în formă continuată,
- înşelăciune, în formă continuată,
- fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată,
- participaţie improprie la infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată,
- participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual, în formă continuată,
DULGHERU CRISTINEL în sarcina căruia s-au reţinut următoarele infracţiuni:
- folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor,
- înşelăciune,
- participaţie improprie la infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale,
- participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual.
În cursul anilor 2010 şi 2011, inculpata Hagiu Violeta a depus la A.P.I.A. Centrul judeţean Tulcea, în numele PFA DULGHERU CRISTINEL, două cereri de acordare de subvenţii agricole şi, în susţinerea acestora, atât sus-numita, cât şi, ulterior, inculpatul Dulgheru Cristinel, au prezentat mai multe înscrisuri false (tabel centralizator al contractelor de arendă şi adeverinţe), în cuprinsul cărora era atestat, în mod nereal, faptul că solicitantul deţine în arendă suprafaţa totală de 67 hectare teren arabil. În vederea justificării acestei suprafeţe de teren, inculpata Hagiu Violeta a falsificat în prealabil şi a depus la Primăria comunei Văcăreni, jud. Tulcea, în vederea înregistrării, un număr de 28 de contracte de arendare, pretins încheiate de către inculpatul Dulgheru Cristinel, în calitate de arendaş, cu diferite persoane fizice. Ulterior, pe baza declaraţiilor celor doi inculpaţi şi a existenţei contractelor de arendare contrafăcute, funcţionarii din cadrul Primăriei comunei Văcăreni au eliberat două adeverinţe, din care rezulta că inculpatul Dulgheru Cristinel deţine în arendă aceste terenuri.
În această modalitate, PFA DULGHERU CRISTINEL a obţinut în mod injust suma totală de 211.139,84 lei (echivalentul a aproximativ 50.271 euro), reprezentând fonduri europene (FEGA şi FEADR) şi fonduri din bugetul naţional, sumă cu care APIA s-a constituit parte civilă în procesul penal.
În vederea recuperării acestui prejudiciu, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând inculpatului Dulgheru Cristinel.
Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Măcin, judeţul Tulcea.
2. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Iaşi au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:
PÂRLOG ELENA, administrator la SC”EURO-ELMAR”SRL Popricani, judeţul Iaşi, în sarcina căreia s-au reţinut următoarele infracţiuni:
- folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor,
- înșelăciune,
- complicitate la infracţiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor,
- complicitate la infracţiunea de înşelăciune,
- fals în înscrisuri sub semnătură privată,
- folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor,
- înșelăciune.
În perioada 2007 – 2012, inculpata Pârlog Elena, în calitate de administrator al SC”EURO-ELMAR”SRL, a depus la A.P.I.A. – Centru zonal Iaşi, în numele firmei pe care o administra, un număr de cinci cereri pentru acordarea de subvenţii agricole pe suprafaţă. În susţinerea acestor cereri, Pârlog Elena a depus patru tabele centralizatoare în care era consemnat, în mod nereal, că SC”EURO-ELMAR”SRL deţinea în arendă mai multe suprafeţe de teren arabil în baza unor contracte de arendă din care unele erau întocmite în fals de inculpatele Apetrei Consela şi Rusu Doina, angajate la aceeaşi firmă iar altele fuseseră reziliate prin acordul părţilor.
Ca urmare, SC”EURO-ELMAR”SRL a încasat în mod injust suma totală de 52.428,42 lei (echivalentul a aproximativ 13.041 euro), reprezentând fonduri F.E.G.A., F.E.A.D.R. şi de la bugetul de stat.
În vederea recuperării acestui prejudiciu, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor bunuri mobile şi imobile deţinute de SC”EURO-ELMAR”SRL, Pîrlog Elena şi Apetrei Consela.
A.P.I.A. – Centru zonal Iaşi s-a constituit parte civilă în procesul penal cu întreaga sumă decontată SC”EURO-ELMAR”SRL în perioada 2007 – 2012.
Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Iaşi.
3. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Piteşti au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:
PROCA GIGI FĂNEL, primar al comunei Berevoeşti, judeţul Argeş în perioada 2004 – 2012, în sarcina căruia s-au reţinut următoarele infracţiuni:
- complicitate la infracţiunea de folosire sau prezentare de documente ori de declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor,
- complicitate la infracţiunea de înşelăciune,
- trei infracţiuni de fals intelectual şi
PROCA TRAIAN, persoană fără calitate specială, în sarcina căruia s-au reţinut următoarele infracţiuni:
- folosirea sau prezentarea de documente ori de declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor,
- tentativă la infracţiunea de folosire sau prezentare de documente ori de declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor,
- înşelăciune,
- complicitate la două infracţiuni de fals intelectual.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
La data de 18 aprilie 2007, inculpatul Proca Traian a depus la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Centrul Judeţean Argeş o cerere de plată pentru schemele de sprijin pe suprafaţă pentru anul 2007 şi, în cuprinsul documentaţiilor depuse pentru obţinerea acestor subvenţii, Proca Traian a menţionat că exploatează o suprafaţă de păşune mai mare decât cea închiriată, atribuindu-şi în mod fictiv calitatea de utilizator al păşunilor închiriate, deoarece aceste păşuni erau utilizate în mod legal de alte persoane fizice din comuna Berevoeşti. În susţinerea cererii sale, Proca Traian a depus un contract de închiriere şi un act adiţional la acest contract, înscrisuri care conţin date nereale privind blocurile fizice şi suprafeţele de păşune închiriate.
Aceste documente au fost semnate, din partea Primăriei Berevoeşti, de către inculpatul Proca Gigi Fănel, în calitate de primar, pentru ca Proca Traian să poată justifica utilizarea suprafeţei de 551,41 ha de păşune comunală. De asemenea, contractul de închirierea a fost încheiat din dispoziţia primarului Proca Gigi Fănel, fără a avea la bază o hotărâre a Consiliului Local.
În această modalitate, inculpatul Proca Traian a încasat pe nedrept suma de 90.219,64 lei (echivalentul a 26.978,61 euro), reprezentând fonduri europene şi fonduri de la bugetul de stat.
De asemenea, la data de 15 mai 2008, inculpatul Proca Traian a mai completat şi depus la APIA Argeş o cerere, aferentă campaniei din 2008, menţionând o suprafaţă de păşune mai mare decât cea închiriată de la Primăria Berevoeşti, în condiţiile în care suprafeţele menţionate erau utilizate de alte persoane din comună. De această dată, Proca Traian a prezentat un alt contract de închiriere, care conţine date nereale, încheiat în anul 2008 cu Primăria Berevoeşti. Acest contract a fost semnat de Proca Traian şi de Proca Gigi Fănel, în calitate de primar al comunei Berevoeşti.
Având în vederea că funcţionarii APIA au constatat aceste nereguli, inculpatul Proca Traian nu a mai încasat suma solicitată cu titlu de subvenţie.
În plus, la data de 16 martie 2009, inculpatul Proca Gigi Fănel a dispus încheierea şi a semnat, în calitate de primar, un alt contract de închiriere a păşunii comunale cu o persoană fizică, menţionând suprafeţe de teren mai mari decât cele închiriate în fapt.
Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură Argeş s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 65.520,04 lei. În vederea recuperării acestui prejudiciu, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor bunuri imobile aparţinând celor doi inculpaţi.
Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Câmpulung.
4. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată a inculpatei LALĂU SILVIA COSMINA, administrator de fapt la SC DA VINCI SRL Sibiu, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de evaziune fiscală, în formă continuată.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
În perioada 2009 – 2010, inculpata Lalău Silvia Cosmina, în calitate de administrator de fapt al SC DA VINCI SRL Sibiu, în scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale datorate statului, a înregistrat în contabilitatea acestei societăţi comerciale cheltuieli care nu au la bază operaţiuni economice reale, respectiv achiziţii fictive de la o firmă care era inactivă şi în faliment.
În această modalitate, bugetul statului a fost prejudiciat cu suma de 8.286.631 lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA.
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, reprezentat de Direcţia Generală a Finanţelor Publice a judeţului Sibiu s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 8.286.631 lei (echivalentul a aproximativ 1.968.320 euro), reprezentând impozit pe profit şi TVA, precum şi majorări şi penalităţi de întârziere aferente. În vederea recuperării acestui prejudiciu, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unui imobil aparţinând inculpatei Lalău Silvia Cosmina.
Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Sibiu.
5. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a inculpatului TECŞAN ŞTEFAN, administrator al SC TAB IDEAL TEXTILE SRL Bucureşti, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de evaziune fiscală.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
În cursul anului 2011, inculpatul Tecşan Ştefan, în calitate de administrator al SC TAB IDEAL TEXTILE SRL Bucureşti (având ca obiect comerţul cu produse textile), a înregistrat în contabilitatea acestei firme vânzări către anumiţi agenţi economici, la preţuri mult mai mici decât cele de piaţă, în scopul diminuării obligaţiilor fiscale.
Prejudiciul minim estimat provocat bugetului de stat este de 4.185.113,70 lei (echivalentul a 1.001.245,85 euro), reprezentând impozit pe profit şi TVA.
Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Bucureşti.
În legătură cu toate dosarele penale menţionate mai sus, precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii