Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:38 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanta agent de politie retinut pentru trafic de influenta 13.01.2009

ro

13 Jan, 2009 21:35 814 Marime text

COMUNICAT DE PRESĂ de la Biroul Anticorupţie pentru judeţul Constanţa

Constanţa: agent de poliţie reţinut pentru trafic de influenţă

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Biroul Anticorupţie pentru Judeţul Constanţa, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, l-au prins în flagrant pe agentul de poliţie B.C. în timp ce primea suma de 1.500 lei de la un cetăţean, pentru a-i facilita înmatricularea unui autoturism.

În fapt, la data de 31.10.2008, Direcţia Generală Anticorupţie - Biroul Anticorupţie pentru Judeţul Constanţa a fost sesizat de către numitul G.I.D. că în ziua de 29.10.2008, agentul de poliţie B.C. din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale al I.P.J. Constanţa, i-a pretins suma de 200 Euro pentru angajaţi ai R.A.R. Slobozia şi alte persoane, care urmau să efectueze pentru denunţător verificarea tehnică fără probleme a unui autoturism în vederea înmatriculării ulterioare  în judeţul Constanţa, sumă pe care agentul de poliţie a primit-o în data de 12.11.2008.

În luna decembrie, agentul de poliţie i-a promis denunţătorului că „îl va rezolva" şi cu „taxa de poluare" la o valoare mai mică decât cea reală, calculată de Administraţia Financiară Constanţa la 4.500 lei, întrucât cunoaşte o persoană de la această instituţie, dar să aştepte până la începutul noului an, pentru că există posibilitatea anulării taxei de poluare.

La data de 05.01.2009, denunţătorul a fost contactat de agentul de poliţie, care i-a spus că persoana respectivă este de acord să îl ajute să achite o taxă de poluare mai mică, şi anume 900-1.000 Ron în schimbul sumei de 500 Ron, stabilind să se întâlnească la o dată ulterioară când denunţătorul va dispune de suma solicitată pentru a-i înmâna banii împreună cu documentele necesare înmatriculării autoturismului.

La data de 13 ianuarie a.c., sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, a fost organizată acţiunea de prindere  în flagrant, B.C. fiind surprins în timp ce primea suma de 1.500 lei de la numitul G.I.D. În urma flagrantului, s-a dispus şi efectuarea percheziţiilor la domiciliul agentului, autoturismele utilizate de acesta cât şi la locul de muncă.

Agentul de poliţie B.C. este cercetat pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă prev. şi ped. de art. 257 C.P., urmărirea penală fiind efectuată în continuare de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, care urmează a se pronunţa după audierea acestuia.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii