Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:18 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii DNA – Serviciul Teritorial Ploieşti efectuează cercetări faţă de inculpatul VÂRGOLICI DANIEL, asociat şi administrator al unei societăţi comerciale, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de dare de mită

ro

09 May, 2013 12:18 1249 Marime text
9  mai 2013
Nr. 391/VIII/3
COMUNICAT
 
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti efectuează cercetări faţă de inculpatul VÂRGOLICI DANIEL, asociat şi administrator al unei societăţi comerciale, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de dare de mită.
Din ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că, la data de 6 mai 2013, inculpatul Vârgolici Daniel a promis suma de 15.000 euro unui subofiţer care lucrează la Biroul Rutier de la Poliţia Municipiului Buzău (denunțător în cauză) pentru ca acesta să nu îndeplinească formalităţile legale de constatare a infracţiunilor săvârşite de inculpat la regimul circulaţiei. Inculpatul Vârgolici Daniel fusese depistat conducând pe drumul public, în municipiul Buzău, un autoturism, în condițiile în care avea permisul de conducere anulat şi fiind sub influența băuturilor alcoolice.
La data de 8 mai 2013, inculpatul Vârgolici Daniel a remis efectiv lucrătorului de poliţie 1.800 euro şi 1.000 lei, promiţându-i acestuia că, ulterior, îi va da şi diferenţa de bani până la cea promisă iniţial, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
Inculpatului Vârgolici Daniel i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu art. 6 alin. 3 C.p.p., iar la data de 8 mai 2013, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 ore, urmând a fi prezentat Tribunalului Prahova cu propunerea de arestare preventivă.
La instrumentarea cauzei, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti au colaborat cu lucrători din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Buzău.
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 
BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii