Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:18 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trimiterea în judecată a inculpatului FRÂNCU EMILIAN-VALENTIN, primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită

ro

20 May, 2013 14:18 1298 Marime text
20 mai 2013
Nr.459/VIII/3

COMUNICAT


Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului, FRÂNCU EMILIAN-VALENTIN, primar al municipiului Râmnicu Vâlcea (la data faptelor), în prezent suspendat, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită.


În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:


La începutul anului 2013, primăria Râmnicu Vâlcea a încredințat unei firme de arhitectură un proiect cu denumirea „Reorganizarea şi amenajarea spaţiului public central din municipiul Râmnicu Vâlcea”, având ca obiect amenajarea unei pieţe publice, a unei parcări subterane şi a unui pasaj pietonal în această localitate. Costul serviciilor de proiectare a fost fixat la suma de aproximativ 200 000 euro.
În luna ianuarie 2013, inculpatul Frâncu Emilian Valentin i-a pretins administratorului firmei de arhitectură, denunțător în cauză, firmă căreia îi fusese încredințat contractul de prestări de servicii în valoare de 200.000 de euro, un procentaj de 10% din această sumă, în schimbul semnării tuturor actelor ce intrau în atribuţiile sale de serviciu în legătură cu încheierea, derularea şi executarea contractului de prestări servicii.
După finalizarea lucrărilor menționate în contractul de prestări de servicii și după plata unei prime tranșe din banii datorați de primărie, la data de 22 aprilie 2013, inculpatul Frâncu Emilian Valentin, i-a pretins aceluiași denunțător să îi remită, printr-un intermediar, suma de 50.000 lei pentru ca, în schimb să semneze documentele care condiționau efectuarea plății celei de-a doua tranșe către firma denunțătorului, în contul prestării de servicii al căror beneficiar era primăria Râmnicu Vâlcea.
De asemenea, inculpatul i-a mai solicitat aceluiași denunțător să mai achite și suma de 40.000 lei, disimulată într-un contract de sponsorizare, după plata ultimei tranșe pentru prestarea serviciilor de către firma denunțătorului.
La data de 25 aprilie 2013, conform înțelegerii anterioare, denunțătorul i-a remis inculpatului Frâncu Emilian Valentin, prin intermediar, suma de 50.000 lei, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante


La data de 26 aprilie 2013, Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a inculpatului FRÂNCU EMILIAN VALENTIN pe un termen de 29 de zile. (comunicatul nr. 377/VIII/3 din 25 aprilie 2013).


Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul București.


Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii