Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:25 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rechizite contrafăcute, în valoare de 57 000 euro, descoperite de inspectorii vamali

ro

07 Aug, 2012 23:24 1162 Marime text

În data de 07 august 2012 lucrătorii vamali de la Biroul Vamal Constanţa Sud au descoperit rechizite inscripţionate Angry Birds, Barbie, Korres, Disney şi
Strawberry Shortcake, susceptibil a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 57 000 euro. În data de 07 august 2012 lucrătorii vamali de la Biroul Vamal Constanţa Sud, acţionând în baza analizei de risc, au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra unui container sosit din China, având ca destinaţie o societate comercială cu sediul în Bucureşti.

Ca urmare a acestui control, inspectorii vamali au descoperit pixuri, penare, ghiozdane, genţi şi creioane colorate inscripţionate Angry Birds, Barbie, Korres,
Disney şi Strawberry Shortcake , susceptibil a fi contrafăcute. Dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţul produselor originale, valoarea totală a mărfurilor s-ar fi ridicat la aproximativ 19 500 euro.

Totodată, în acelaşi container, în plus faţă de cele declarate, au fost descoperite carioci, markere şi acuarele în valoare totală de 37 500 Euro, marfă care a fost confiscată, iar societatea importatoare a fost sancţionată contravenţional cu suma de 3 000 lei.
Conform prevederilor Regulamentului (CE) nr. 1383/2003 şi a Legii nr. 344/2005, privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, bunurile contrafăcute au fost reţinute de către autoritatea vamală în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

COMPARTIMENTUL INFORMARE PUBLICĂ DIN CADRUL D.R.A.O.V. CONSTANŢA

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii