Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:19 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amestec de compusi oxigenati, in valoare de 304.742 lei, retinute la Constanta Sud

ro

03 Apr, 2009 16:54 881 Marime text

02.04.2009
    
COMUNICAT DE PRESĂ

Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Constanţa, prin Compartimentul de Informare Publică, este în măsură să vă comunice următoarele:

Amestec de compuşi oxigenaţi, în valoare de 304.742 lei, reţinute în vederea confiscării la Constanţa Sud

 Inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal Constanţa Sud au descoperit într-un container sosit din Egipt cu produse de uz industrial pentru o firmă din Republica Moldova 102,4 tone de amestec de compuşi oxigenaţi şi hidrocarburi..
 Acţionând în baza analizei de risc, inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal Constanţa Sud au hotărât efectuarea controlului fizic asupra unui container sosit din Egipt şi încărcat, conform documentelor însoţitoare, cu degresant de uz industrial, pentru o societate comercială din Chişinău.
 Cu această ocazie, inspectorii vamali au descoperit 640 butoaie, conţinând 102,4 tone de amestec de compuşi oxigenaţi şi hidrocarburi, având o valoare declarată în documente de 304.742 lei.
 Mărfurile au fost eronat încadrate tarifar în scopul sustragerii de la plata accizelor, degresantul de uz industrial fiind o marfă nesupusă accizării, spre deosebire de amestecul de compuşi oxigenaţi şi hidrocarburi.
 Având în vedere faptul că mărfurile sunt eronat declarate, acestea au fost reţinute de către autoritatea vamală, conform prevederilor legale în vigoare

Compartimentul de Informare Publică al DRAOV Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii