Actiuni de inspectie si control efectuate de inspectorii DSVSA Constanta in perioada 25-31.01.2010
Actiuni de inspectie si control efectuate de inspectorii DSVSA Constanta in perioada 25-31.01.2010
AUTORITATEA NAŢIONALĂ SANITARĂ VETERINARĂ ŞI PENTRU SIGURANŢA ALIMENTELOR
DIRECŢIA SANITARĂ VETERINARĂ ŞI PENTRU SIGURANŢA ALIMENTELOR CONSTANŢA
Nr.881/01.02.2010
COMUNICAT DE PRESÃ
Rezultatele acţiunilor de inspectie şi control efectuate de inspectorii DSVSA Constanţa în perioada 25-31.01.2010
1. Activitatea sanitară-veterinară desfăşurată, în perioada 25-31.01.2010, de Serviciile şi Birourile, din cadrul D.S.V.S.A Constanţa, s-a concretizat printr-un număr de 117 controale, din care: 1 circumscripţie sanitară veterinară zonală, 2 circumscripţii sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, 7 exploataţii nonprofesionale, 4 farmacii veterinare, 12 unităţi de producţie, 3 puncte debarcare peşte, 2 măcelării, 9 laboratoare cofetărie/patiserie, 19 unităţi alimentaţie publică, 14 unităţi de comercializare, 2 supermarket-uri/hipermarket-uri, 16 depozite alimentare, 22 unitate de fabricare a pâinii, produselor de panificaţie şi patiserie, 1 unitate fabricare vin, 2 unităţi comerţ cu ridicata, 1 unitate fabricare condimente.
2. La solicitarea agenţilor economici au fost retrase de la vânzare la limita termenului de valabilitate de către operatorii economici următoarele produse alimentare: 1.527 kg carne şi produse din carne, 1.116 kg lapte şi produse lactate, 243 kg peşte şi produse din peşte, 326 kg ouă, 401 kg alte produse alimentare, în valoare totală de 46.590 RON.
3. În urma controalelor efectuate au fost aplicate un număr de 8 sancţiuni:
- 3 amenzi în valoare de 3.600 RON, conform cu HG nr. 984/2005 modificată cu HG nr. 917/2009, pentru etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare la 1 magazin alimentar şi pentru lipsa unui număr suficient de persoane care îngrijesc animale şi pentru nerespectarea spaţiului minim necesar stabilit pentru fiecare animal la 1 exploataţie nonprofesională ;
- 5 avertismente conform OUG nr. 2/2001 cu modificările şi completările ulterioare.
4. În data de 29.01.2010 la sediul D.S.V.S.A. Constanţa a fost organizată de către Serviciul Siguranţa Alimentelor un workshop cu tematica “Legislaţie naţională şi reglementări ale Comunităţii Europene privind cerinţele pentru siguranţa alimentelor la care trebuie să se conformeze unităţile care prelucrează, procesează, depozitează, transportă, valorifică şi comercializează produse şi subproduse alimentare de origine nonanimală”, la care au participat operatori din industria alimentară.
Director Coordonator,
Dr. GHEORGHE DINCĂ
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp