Acţiuni de supraveghere şi control sanitar-veterinar
Acţiuni de supraveghere şi control sanitar-veterinar
23 Jan, 2013 13:19
ZIUA de Constanta
2094
Marime text
AUTORITATEA NAŢIONALĂ SANITARĂ VETERINARĂ ŞI PENTRU SIGURANŢA ALIMENTELOR
DIRECŢIA SANITARĂ VETERINARĂ ŞI PENTRU SIGURANŢA ALIMENTELOR CONSTANŢA
Nr. 696/21.01.2013
Comunicat de presă
Pentru asigurarea sănătăţii şi idemnităţii faţă de bolile animalelor şi a celor transmisibile de la animale la om precum şi pentru asigurarea condiţiilor de igienă şi siguranţă alimentară şi protecţia cetăţenilor, în perioada 14.01 – 19.01.2013, inspectorii din cadrul DSVSA Constanţa au efectuat acţiuni de supraveghere şi control sanitar veterinar la 1 piaţă agroalimentară, 23 unităţi de producţie, 19 depozite alimentare, 28 laboratoare cofetărie – patiserie, 17 unităţi de alimentaţie publică, 33 unităţi de comercializare, 15 supermarket-uri, 5 unităţi de fabricare a pâinii şi a specialităţilor de panificaţie, 1 unitate de fabricare a vinului din struguri, 1 unitate fabricare ceai, 2 unităţi de depozitare seminţe consum.
DSVSA Constanţa recomandă tuturor operatorilor din industria alimentară ca aprovizionarea cu produse alimentare să se realizeze doar din surse autorizate/înregistrate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor şi să se asigure, în continuare, că fluxul tehnologic va fi respectat în unităţi pentru ca alimentul să satisfacă apetitul şi să fie acceptat de consumatori.
Pentru siguranţa alimentară a cetăţenilor, au fost confiscate următoarele produse alimentare: carne şi produse din carne – 3.196 kg, lapte şi produse lactate – 1.222 kg, peşte şi produse din peşte – 488 kg, ouă – 43 kg, produse panificaţie şi patiserie – 160 kg, valoarea totală a acestora fiind de 58.714 lei. Toate acestea au fost dirijate către o unitate de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare.
Director Executiv,
Dr. Geronimo Brănescu
DIRECŢIA SANITARĂ VETERINARĂ ŞI PENTRU SIGURANŢA ALIMENTELOR CONSTANŢA
Nr. 696/21.01.2013
Comunicat de presă
Pentru asigurarea sănătăţii şi idemnităţii faţă de bolile animalelor şi a celor transmisibile de la animale la om precum şi pentru asigurarea condiţiilor de igienă şi siguranţă alimentară şi protecţia cetăţenilor, în perioada 14.01 – 19.01.2013, inspectorii din cadrul DSVSA Constanţa au efectuat acţiuni de supraveghere şi control sanitar veterinar la 1 piaţă agroalimentară, 23 unităţi de producţie, 19 depozite alimentare, 28 laboratoare cofetărie – patiserie, 17 unităţi de alimentaţie publică, 33 unităţi de comercializare, 15 supermarket-uri, 5 unităţi de fabricare a pâinii şi a specialităţilor de panificaţie, 1 unitate de fabricare a vinului din struguri, 1 unitate fabricare ceai, 2 unităţi de depozitare seminţe consum.
DSVSA Constanţa recomandă tuturor operatorilor din industria alimentară ca aprovizionarea cu produse alimentare să se realizeze doar din surse autorizate/înregistrate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor şi să se asigure, în continuare, că fluxul tehnologic va fi respectat în unităţi pentru ca alimentul să satisfacă apetitul şi să fie acceptat de consumatori.
Pentru siguranţa alimentară a cetăţenilor, au fost confiscate următoarele produse alimentare: carne şi produse din carne – 3.196 kg, lapte şi produse lactate – 1.222 kg, peşte şi produse din peşte – 488 kg, ouă – 43 kg, produse panificaţie şi patiserie – 160 kg, valoarea totală a acestora fiind de 58.714 lei. Toate acestea au fost dirijate către o unitate de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare.
Director Executiv,
Dr. Geronimo Brănescu
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii