Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:56 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Plan de Masuri la nivel de DSVSA si PIF

ro

14 Mar, 2010 00:51 1561 Marime text

ADOPTAT IN URMA SEDINTEI COLEGIULUI DIRECTOR INTRUNIT IN DATA DE 13.03.2010 PRIVIND MASURILE INTREPRINSE IN PERIOADA ANTERIOARA SARBATORILOR PASCALE ATAT LA NIVEL DE DSVSA CONSTANTA CAT SI LA NIVELUL POSTURILOR DE INSPECTIE LA FRONTIERA CONSTANTA SUD SI CONSTANTA NORD

LA NIVEL DE DSVSA CONSTANTA

I. Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Constanta intensifica supravegherea sanitara veterinara a activitatii de inspectie si control pe teritoriul judetului Constanta;

II. Controlul unitatilor care receptioneaza, proceseaza, depoziteaza, transporta si comercializeaza produse de origine animala si non-animala;

III. Controlul pietelor agroalimentare si a zonelor adiacente precum si a altor obiective neautorizare sanitar veterinar, in care este posibila comercializarea carnii de miel si a oualor;

IV. Controlul marcarii si etichetarii produselor de origine animala si nonanimala, in conformitate cu dispozitiile sanitare veterinare in vigoare;

V. In scopul prevenirii incalcarii legislatiei sanitare veterinare si protectiei sanatatii consumatorilor, DSVSA Constanta colaboreaza cu alte organisme ale administratiei locale in actiuni comune de inspectie si control;

VI. Reevaluarea tuturor unitatilor de procesare, depozitare si comercializare a produselor alimentare.

LA NIVELUL POSTURILOR DE INSPECTIE LA FRONTIERA CONSTANTA SUD SI CONSTANTA NORD

I PRODUSE DE ORIGINE ANIMALA:

1. Identificare comlpeta la importurile de carne ovina si oua;

2. Raportare la ANSVSA a tuturor importurilor de carne ovina conform Notei de Serviciu transmisa de Directia de Inspectie si Coordonare PIF;

3. Solicitare de controale fizice la importul de carne ovina si oua;

4. Examene de laborator conform Planului de monitorizare transmis de catre ANSVSA.

II PRODUSE DE ORIGINE NONANIMALA

1. Identificare completa la toate loturile cu produse de patiserie, dulciuri si aditivi alimentari sosite in Posturile de Inspectie la Frontiera;

2. Controale fizice in caz de suspiciune;

3. Examene de laborator conform Programului de supraveghere si control aprobat de ANSVSA.

Ca masura suplimentara in caz de suspiciune se solicita documentele fiscale si comerciale pentru a le confrunta cu cele de la Autoritatea Vamala.

DIRECTOR COORDONATOR,

DR.DINCĂ GHEORGHE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii