Rezultatele acţiunilor de inspectie şi control efectuate de inspectorii D.S.V.S.A. Constanţa în perioada 23.04-02.05.2012
Rezultatele acţiunilor de inspectie şi control efectuate de inspectorii D.S.V.S.A. Constanţa în perioada 23.04-02.05.20121. Activitatea sanitar-veterinară desfăşurată, în perioada 23.04-02.05.2012, de Serviciile şi Birourile, din cadrul D.S.V.S.A Constanţa, s-a concretizat într-un număr de 260 unităţi controlate: 1 verificare a activităţii inspectorilor angajaţi conform ORD 113, 1 fermă de suine, 1 fermă de bovine, 2 depozite SNCU, 2 farmacii veterinare, 2 cabinete veterinare, 27 restaurante, 5 pizzerii, 8 fast-food, 3 bistro, 2 braserii, 1 terasă-bar, 13 laboratoare cofetărie-patiserie, 21 unităţi de producţie, 24 depozite alimentare, 26 unităţi de alimentaţie publică, 35 unităţi de comercializare, 1 piaţă, 20 autoutilitare, 6 unităţi tip super/hypermarket, 45 unităţi de panificaţie şi/sau patiserie/cofetărie, 2 unităţi de morarit, la 1 unitate de fabricare a produselor zaharoase, 2 unităţi de fabricare îngheţată , 3 unităţi de fabricare a vinului din struguri , 3 unităţi de fabricare a altor produse alimentare, 3 unităţi de depozitare seminţe de consum.
2. Conform Notei de Serviciu Nr.4546/27.04.2012 transmisă de ANSVSA Bucureşti cu referire la inspecţii privind verificarea unităţilor de alimentaţie publică de pe litoral cu ocazia mini-vacanţei de 1 mai au fost constituite echipe de control care au inspectat obiective supuse controlului sanitar veterinar din staţiuni de pe litoral în vederea prevenirii apariţiei unor cazuri de îmbolnăviri sau toxiinfecţii alimentare. De asemenea s-a asigurat serviciu de permanenţă la sediul DSVSA Constanţa pentru a răspunde solicitărilor.
3. La solicitarea agenţilor economici au fost retrase de la vânzare la limita termenului de valabilitate de către operatorii economici următoarele produse alimentare: 3483 kg carne şi produse din carne, 2219 kg lapte şi produse lactate, 1297 kg peşte şi produse din peşte, 167 kg.produse de panificaţie şi patiserie, kg. 719 ouă, 650 kg alte produse alimentare, în valoare totală de 83330 Ron.
4. Au fost aplicate 10 sancţiuni conform OUG 2/2001 şi 1 sancţiune conform HG 984/2005 în valoare totală de 600 Ron .
Director Executiv Adjunct,
Dr.Dincă Gheorghe
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp