Rezultatele actiunilor de inspectie si control efectuate de inspectorii DSVSA Cta 27.07–02.08.200
Rezultatele actiunilor de inspectie si control efectuate de inspectorii DSVSA Cta: 27.07–02.08.2001. Activitatea sanitară-veterinară desfăşurată, în perioada 27.07 - 02.08.2009, de Serviciile şi Birourile, din cadrul D.S.V.S.A Constanţa, s-a concretizat printr-un număr de 332 controale, din care: 2 exploataţii profesionale, 5 exploataţii nonprofesionale, 1 circ, 1 expoziţie reptile, 1 transportator, 2 unităţi de tăiere, 38 unităţi de producţie, 3 măcelării, 1 carmangerie, 96 unităţi alimentaţie publică, 48 pieţe agroalimentare, 100 unităţi de comercializare, 2 hypermarket/supermarket, 21 laboratoare cofetărie patiserie, 37 depozite alimentare, 27 unităţi de fabricare a pâinii, produselor de panificaţie şi patiserie, 6 depozite seminţe consum, 9 unităţi morărit, 2 unităţi fabricare vin, 1 unitate ambalare/îmbuteliere, 1 unitate fabricare bragă, 2 unităţi fabricare îngheţată.
2. La solicitarea agenţilor economici au fost confiscate următoarele produse expirate: 939,7 kg carne şi produse din carne, 709 kg lapte şi produse lactate, 309 kg peşte şi produse din peşte, 14 kg ouă, 392 kg alte produse alimentare, în valoare totală de 22.741,9RON.
3. În urma controalelor efectuate au fost aplicate un număr de 21 sancţiuni:
- 20 amenzi în valoare de 92.800 RON, conform cu HG nr. 984/2005 modificată cu HG nr. 564/2009, pentru lipsă înregistrare sanitară veterinară pentru mijlocul de transport, manipulare necorespunzătoare produse alimentare, comercializarea produselor alimentare în spaţii necorespunzătoare, întreţinerea necorespunzătoare a spaţiilor de producţie, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, lipsă trasabilitate internă a produselor, lipsă evidenţe saniatre veterinare pentru ultimii 3 ani, lipsă buletin de analiză produs finit, nerespectarea de către agenţii economici care prelucrează produse alimentare a frecvenţei controalelor privind testările prin analize de laborator pentru atestarea calităţii şi salubrităţii produselor de origine animală la 4 unităţi de producţie, 2 magazine alimentare, 6 unităţi de alimentaţie publică, 3 depozite alimentare, 4 unităţi de panificaţie, 1 epoziţie reptile;
- 2 avertismente conform OUG nr. 2/2001 cu modificările şi completările ulterioare.
Director Coordonator,
Dr. Geronimo Brănescu
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp