Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:55 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rezultatele actiunilor de inspectie si control efectuate de inspectorii DSVSA Constanta 20-26.07.09

ro

29 Jul, 2009 16:31 1405 Marime text

 Nr. 9258/27.07.2009    

COMUNICAT DE PRESÃ
Rezultatele acţiunilor de inspectie şi control efectuate de inspectorii D.S.V.S.A. Constanţa  în perioada 20-26.07.2009


 1. Activitatea sanitară-veterinară desfăşurată, în perioada 20-26.07.2009, de Serviciile şi Birourile, din cadrul  D.S.V.S.A Constanţa, s-a concretizat printr-un număr de 332 controale, din care: 1 circ, 1 pet shop, 36 unităţi de producţie, 1 măcelărie, 1 carmangerie, 97 unităţi alimentaţie publică,  48 pieţe agroalimentare, 68 unităţi de comercializare, 6 hypermarket/supermarket, 17 laboratoare cofetărie patiserie, 19 depozite alimentare, 22 unităţi de fabricare a pâinii, produselor de panificaţie şi patiserie, 4 depozite seminţe consum,  7 unităţi morărit, 1 unitate fabricare vin, 1 unitate fabricare biscuiţi, 1 unitate fabricare bragă, 1 unitate fabricare îngheţată.
 2. La solicitarea agenţilor economici au fost confiscate următoarele produse expirate: 1.226 kg carne şi produse din carne, 1.468 kg  lapte şi produse lactate, 227 kg peşte şi produse din peşte, 154 kg alte produse alimentare,  în valoare totală de 33.496 RON.
 3. În urma controalelor efectuate au fost aplicate un număr de 23 sancţiuni:
    - 19 amenzi în valoare de 74.000 RON, conform cu HG nr. 984/2005 modificată cu                                                 HG nr. 564/2009, pentru manipulare necorespunzătoare produse alimentare, comercializarea produselor alimentare în spaţii necorespunzătoare, întreţinerea necorespunzătoare a spaţiilor de producţie, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, lipsă trasabilitate internă a produselor, lipsă registru de evidenţă şi mişcare, neexecutarea acţiunilor DDD necesare,  la 3 magazine alimentare, 1 producător particular, 6 restaurante, 1 depozit alimentar, 2 unităţi de producţie, 1 unitate fabricare îngheţată, 3 unităţi de panificaţie, 1 brutărie, 1 circ;
    - 4 avertismente conform OUG nr. 2/2001 cu modificările şi completările ulterioare. 
    
Director Coordonator,
Dr. GERONIMO BRĂNESCU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii