Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:24 07 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Invitatie lansare carte Monica Tatoiu „Cele 4 dimensiuni ale feminitatii romanesti"

ro

03 May, 2010 16:59 1356 Marime text
Monica Tatoiu

va invita sa participati la lansarea proiectului

„Cele 4 dimensiuni ale feminităţii româneşti"

Miercuri, 05 mai 2010, începând cu ora 18.00, în cadrul Hotelului President Mangalia.

Evenimentul se va desfăşura în prezenţa doamnei Monica Tatoiu, si a altor personalitati ale orasului Mangalia .

La eveniment sunt asteptati sa participe critici literari, reprezentanţi mass-media, bloggeri şi public larg.

Lucrarea „Cele 4 dimensiuni ale feminităţii româneşti" este primul proiect editorial care prezintă intr-o notă personală, confesivă, relaţiile esenţiale din existenţa femeii din România: relaţia cu sine, cu familia, cu profesiunea şi cu divinitatea. Aceste 4 dimensiuni ale spaţiului feminin sunt abordate în scurte eseuri de către cele peste 70 de autoare, într-o carte care radiografiază realitatea românească.

Proiectul a fost iniţiat şi coordonat de Monica Tatoiu, iar printre cele mai cunoscute autoare ale eseurilor din carte se numără Elisabeta Lipa, Branduşa Armanca, Ruxandra Cesereanu, Maria Olaru, Irina Mavrodin, Andrea Raducan etc. Toate cele 70 de autoare ale acestei cărţi sunt femei recunoscute în cadrul comunităţilor din care provin ori personalităţi ale unor domenii diverse.

Prima dimensiune, propusă autoarelor acestor mărturisiri, a fost o invitaţie către femeile dragi pe care le-am întâlnit de-a lungul ultimilor ani! Noi, femeile din România, am convenit să vindem OPTIMISM! Cred că fericirile şi nefericirile noastre sunt dependente de capacitatea de a ne teleporta înainte de a acţiona în relaţiile noastre cu ceilalţi. Pentru românce profesia de femeie este o competenţă necesară în orice CV, precum cunoaşterea unei limbi străine sau carnetul de şofer! Din fericire, noi, româncele, ne-am păstrat avantajul feminităţi. Prin intermediul cărţii, am încercat să stabilim un dialog deschis cu cititoarele, astfel încat să le sprijinim în fixarea unor repere autentice în călătoria prin viaţă", a declarat Monica Tatoiu, iniţiatoarea proiectului.

Participanţii la eveniment sunt aşteptaţi începând cu ora 17.45, în cadrul Hotelului President, Mangalia, etajul 1.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii