Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:31 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lansăm concurs pentru liceeni - „Azi n-am fost la bibliotecă"

ro

16 Nov, 2010 17:59 1331 Marime text
„Azi n-am fost la bibliotecă" este un concurs de filme, imagini, sloganuri și design pentru elevii de liceu. Participanții sunt provocați de organizatori (programul Biblionet de revitalizare a bibliotecilor publice din România) la un exerciţiu de comunicare vizuală: ilustrarea prin film, fotografie sau grafică a prezentului şi viitorului bibliotecilor în România şi a rolului pe care îl au acestea în viaţa adolescenților.

Înscrierea proiectelor în concurs se va face online, pe site-ul concursului, la http://concursliceeni.biblionet.ro, până cel târziu pe 15 ianuarie 2011.

„Sunt fascinat de creativitatea tinerilor români în zona artistică și cred, cu sinceritate, că dacă sunt încurajați, ne pot uimi cu perspectiva lor asupra celor mai banale aspecte ale realității. Nu că biblioteca ar fi ceva banal, nu mă înțelegeți greșit... Ne-am angajat acum 2 ani în acest amplu proiect de reinventare a bibliotecii românești, însă este un proces de durată, iar copiii și adolescenții sunt cei care vor beneficia cel mai tare de el. De aceea ni s-a părut absolut natural să le cerem părerea. Cred că acest concurs li se potrivește ca o mănușă și de-abia aștept să văd filmele și sloganurile pe care le vor face. Vom face în așa fel încât să avem adevărate personalități în juriu, care să fie dispuse să intre în dialog cu tinerii. Ne amintim cu toții cât de importante sunt întâlnirile din adolescență cu oameni de valoare, atunci când ne formăm și avem cea mai mare nevoie de modele. N-am să vă dezvălui acum tot, dar l-am contactat pe Cristi Puiu..."a declarat Paul Baran, coordonatorul programului Biblionet.

Proiectele vor fi evaluate la nivel naţional de către un juriu format din scriitori şi specialişti în arta filmului şi publicitate, iar cele mai bune proiecte vor fi premiate în luna martie a anului 2011. În promovarea concursului către liceeni și către profesori sunt angrenate bibliotecile publice județene, precum și inspectoratele școlare județene. De asemenea, concursul va fi prezent cu propria sa pagină de Facebook (http://www.facebook.com/azinamfostlabiblioteca) și cont de twitter (http://twitter.com/aziNUbiblioteca), și va fi promovat în special în media online.

Programul Biblionet îşi propune să asigure accesul la informaţie prin introducerea tehnologiei moderne în bibliotecile publice, pornind de la faptul că 64% dintre români nu a folosit niciodată Internetul. Prin acest program, bibliotecile vor deveni spaţii primitoare unde oamenii se pot întâlni, informa şi contribui la viaţa comunităţii. Mai mult de 1600 de biblioteci publice vor primi echipamente moderne pentru accesul gratuit al publicului la informaţie, iar peste 3000 de bibliotecari vor cunoaşte mai bine noile tehnologii pentru a asigura servicii mai bune pentru public.

_______________________________________________________________

Biblionet - lumea în biblioteca mea este un program național cu durata de cinci ani, care oferă românilor acces gratuit la informație, prin stimularea dezvoltării unui sistem modern al bibliotecilor publice din România. Biblionet ajută bibliotecile să vină în întâmpinarea nevoilor comunităților locale, oferind cursuri IT pentru bibliotecari și dotând bibliotecile publice cu echipamente IT, în cadrul unui parteneriat între IREX, Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor din România (ANBPR), precum si autoritatile publice locale (http://www.biblionet.ro).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii