Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:15 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alimentarea cu energie electrica in orasul Constanta a fost afectata

ro

09 Jul, 2010 14:52 955 Marime text

9 iulie 2009

Comunicat de presă

În urma furtunii puternice şi a ploii torenţiale ce au început de seara trecută, alimentarea cu energie electrică în oraşul Constanţa a fost afectată. Au avut loc o serie de întreruperi generale în zonele Km 5, Far, Gara, Ferdinand –Traian, Peninsula. O parte dintre aceste intreruperi s-au produs pe fondul fenomenelor meteo, iar altele au fost realizate din motive de siguranţă, din cauza nivelului crescut de apă în instalaţii.

La ora 9:00 situaţia era următoarea:

· 3 posturi de transformare sunt inundate şi astfel 200 de consumatori din zonele Sere (Km 5) şi Far (partea Bisericii Sf.Maria) sunt fără electricitate.
· Peste 100 de deranjamente individuale au fost anunţate.
· Statia Port 2 este inundată, nivelul apei ajungând la 1,3 m. Astfel, o mare parte din alimentarea cu electricitate a Portului Constanta Nord este oprită din motive de siguranţă.

Atât pe parcursul nopţii cât şi în prezent, s-a intervenit cu sprijinul Pompierilor la drenarea apei din zonele inundate  pentru ca echipele Enel Distribuţie Dobrogea să poată să facă manevrele de repunere sub tensiune în condiţii de siguranţă. În urma furtunii puternice, trunchiuri de copaci sau crengi au căzut peste reţelele aeriene din oraş şi au provocat deranjamente. 10 echipe de intervenţii ale Enel Distributei Dobrogea actioneaza permanent în tren pentru remedierea avariilor, inca din seara zilei de ieri.

Se estimează ca în cursul zilei de astăzi, în condiţiile în care precipitaţiile sunt în continuare prezente abundent, să fie remediate toate deranjamentele din oraşul  Constanţa şi să fie realimentaţi cu energie electrică toţi consumatorii.

Biroul de Presă Enel

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii