Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:14 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat Enel - Miercuri, 06 Octombrie 2010

ro

06 Oct, 2010 17:46 931 Marime text
În perioada 6 - 9 octombrie 2010, Enel Distribuţie Dobrogea va executa lucrări de modernizare la Staţia Tomis Nord 110/20/10 kV, în zona Tomis Nord din municipiul Constanţa. Lucrările vor consta în înlocuirea echipamentelor vechi cu altele noi, ce vor duce la îmbunătăţirea calităţii serviciului de distribuţie. În acest interval de timp, consumul de energie electrică al staţiei electrice este asigurat din surse unice.
În eventualitatea apariţiei unor avarii în reţeaua electrică de 110/20/10 kV aferentă, posibilităţile de realimentare a consumatorilor din surse de rezervă sunt limitate, iar în acest caz timpul de remediere a defecţiunilor ar putea fi mai mare decât cel normal.

Acesta este motivul pentru care le recomandăm locuitorilor din zona de nord a municipiului Constanţa să acorde o atenţie deosebită eficientizării consumului de energie electrică. Doar astfel se pot evita posibile avarii cauzate de supraconsum.

Echipele Enel Distribuţie Dobrogea împreună cu echipe ale contractorilor vor efectua aceste lucrări în staţie în regim de maximă mobilizare pentru a reduce pe cât posibil efectele scăderii gradului de siguranţă în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor.

Printre măsurile de prevenire a unor eventuale avarii majore, Enel Distributie Dobrogea va monitoriza în permanenţă starea reţelei. Totodată, au fost stabilite planuri de intervenţie pentru alimentarea parţială în special a consumatorilor care asigură servicii publice.

Principalele zone care ar putea fi afectate în perioada executării lucrărilor de modernizare sunt:
 
Cartier TOMIS NORD : perimetrul străzilor Cişmea, Adamclisi, Cireşica, Suceava, Tulcei, Badea Cârţan, Haşdeu
Cartier TOMIS 3
Cartier TOMIS 5
Cartier Palazu Mare

Această lucrare este inclusă într-un amplu plan de investiţii pe o perioadă de 5 ani, plan iniţiat de Enel prin alocarea de fonduri totale de circa 700 milioane de euro pentru modernizarea reţelei în toate cele trei regiuni în care operează în sectorul de distribuţie a energiei electrice (Dobrogea, Banat, Muntenia). Acest plan de lucrări de investiţii vizează îmbunătăţirea calităţii serviciilor în special prin scăderea numărului de întreruperi şi reducerea timpului de realimetare cu energie electrică.

Biroul de Presă Enel România
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii