Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
17:46 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Enel - Tiziano Ferro, Paolo Andrea Colombo şi Fulvio Conti premiază câştigătorii Playenergy 2011

ro

07 Jun, 2012 22:44 973 Marime text
Enel premiază câștigătorii concursului dedicat școlilor generale și liceelor din Italia și din străinătate, în cadrul unui eveniment deosebit desfășurat la Roma. Alessandro Cattelan a fost gazda festivității de premiere.

Roma, 7 iunie 2012 - Directorul general executiv al Enel, Fulvio Conti, și președintele companiei, Paolo Andrea Colombo, au acordat astăzi premii câștigătorilor celei de-a 8-a ediții a concursului PlayEnergy 2011. Evenimentul, moderat de Alessandro Cattelan, l-a avut ca invitat special pe celebrul cântăreț și compozitor italian, Tiziano Ferro.

Prin programul PlayEnergy, Enel și-a reînnoit angajamentul luat atât față de tineri, cât și față de instituțiile de învățământ, prin promovarea cunoștințelor despre domeniul energiei și prin implicarea copiilor și tinerilor în experimentarea unei lumi a energiei și științei. Elevii din România, Italia, Chile, Brazilia, Costa Rica, Guatemala, Panama, Rusia, Slovacia și Statele Unite ale Americii au fost invitați să își demonstreze abilitățile creative și de design în cadrul competiției din 2011, numită „Tu ce fel de energie ești?". Participanții au fost provocați să studieze cel mai bun mix energetic pentru țara lor și să își imagineze cum pot fi folosite, fără risipă și prin soluții inovative, cele mai comune surse de energie.

Și anul acesta, proiectul PlayEnergy a avut parte de participarea a numeroase școli, cu implicarea a peste 415.000 de elevi din 7.560 de școli din Italia și din străinătate. Peste 126.590 de elevi au participat la competiției și au creat 2.570 de proiecte.

Marea finală desfășurată la Roma a oferit participanților la concursul PlayEnergy oportunitatea de a interacționa și de a împărtăși experiențe. Câștigătorii premiați în cadrul evenimentului au fost elevi din Italia și din străinătate, care au participat la concurs. Printre invitații speciali s-a numărat și o delegație de studenți ce au participat într-o altă inițiativă educațională a grupului Enel, Endesa Educa, proiect care a adunat în ultimul an peste 715 proiecte educative realizate de 19.494 de elevi din 347 de școli din Spania.

Reprezentații României au fost elevii clasei a X MI3 ai colegiului Național Constantin Diaconovici Loga din Timișoara care au câștigat competiția națională anul trecut cu proiectul „Energia! Nu mai este o întrebare". Peste 20 de elevi ai acestei clase au mers la Roma pentru a fi prezenți la ceremonia de decernare a premiilor.

CÂȘTIGĂTORII DIN SLOVACIA, RUSIA, STATELE UNITE ALE AMERICII ȘI BRAZILIA

În Slovacia, premiul a ajuns la clasa a III-a A din școala SOŠ Drevárska, în Topoľčany, pentru proiectul „Casa energiei regenerabile". Câștigătoare în Rusia a fost clasa a XI-a a școlii Nr. 8 din orașul Asbest, cu proiectul „Sursa energiei inovatoare".


În SUA, premiul a ajuns la elevii din școala elementară EC Best din Fallon, Nevada, pentru proiectul „Energie regenerabilă în Jamaica", în timp ce premiul pentru Brazilia a fost acordat pentru „O rază în țările slab dezvoltate", proiect înscris de elevii din școala Rui Barbosa din Cafarnaum - Beca (Bahia).

PARTICIPANȚII ENDESA EDUCA

Elevii din trei școli - IES Castro da Uz, CPI Monte Caxado și Moncho Valcarce - au efectuat o serie de activități de cercetare și evaluare pentru protejarea mediului din zona minei de cărbuni As Pontes.

CÂȘTIGĂTORII DIN ITALIA


Clasele a V-a B și a V-a C ale Școlii Benedetto Marcello din Selvazzano Dentro (Provincia Padova) au fost declarate câștigătoare la categoria școală primară, cu proiectul „Energia albastră, un nou tip de energie", sub îndrumarea profesoarei Giuliana Finco. Locul al doilea a fost câștigat de clasa a II-a C de la Școala Giovanni al XXIII-lea din Cusano Milanino (Milano), ce a redactat cartea „Care este energia ta?", sub coordonarea doamnei profesoare Tiziana Riccò. Premiul al treilea a fost acordat claselor a V-a A și a V-a B de la Școala Primară Andrea Mantenga din Brindisi, ce au prezentat un model din bucăți de hârtie înmuiată în adeziv (papier-mâché) intitulat „Energie radiantă", sub îndrumarea profesoarelor Maria Nuzzi și Mara Scaltrito.

La nivel de gimnaziu, locul întâi a fost acordat proiectului „Școala fotovoltaică" prezentat de clasele a III-a A și a III-a B de la Școala Giuseppe Leva din Travedona Monate (Provincia Varese) și coordonat de profesorii Bruno Molinario, Salvatore Musella și Carlo Vittigni. Locul al doilea a mers către clasa a III-a a Școlii Leonardo da Vinci din Papozze (Provincia Rovigo), coordonată de Cinzia Ghirelli și Matteo Novo, cu proiectul „Harta resurselor potențiale de pe râul Po". Locul al treilea a fost acordat clasei a III-a A, coordonată de profesoara Raffaella Gamba, de la Școala Giovanni Boggiani din Mongrando (Biella), care a prezentat proiectul „Ușor ca o idee". În cadrul acestei categorii, proiectul „Parodie pentru Super Quark" (Super Quark - emisiune enciclopedică italiană) realizat de clasa a II-a A a școlii Don Lorenzo Milani din Grizzana Morandi (Bologna) și coordonat de Stefania Agostini, a primit o mențiune specială.

Clasa a IV-a A (secțiunea tehnologie industrială electrică) de la Liceul cu Program Vocațional Innocente Pittoni din Conegliano (Treviso) a fost câștigătoarea categoriei școală secundară de gradul întâi, cu proiectul „Generatorul feroviar", sub coordonarea profesorului Luigi Pavan. Locul al doilea a revenit clasei a V-a de la Liceul cu Program Vocațional Galileo Ferraris din Iglesias (Carbonia-Iglesias), cu „Trenipsia", proiect coordonat de Corrado Lai. Locul al treilea a fost acordat proiectului „Să încercăm să economisim energie" pregătit de clasa a III-a A de la Liceul Tehnic Stenio din Cerda (Palermo), sub coordonarea profesoarei Rosaria Migliore. Juriul a acordat o mențiune specială clasei a III-a A de la Liceul Tehnic Carlo Gemmellaro din Catania, care a prezentat proiectul „Energie Regenerabilă", cu sprijinul profesorului Salvatore Fazio.

Un alt premiu a mers către elevii de la Școala Albert Einstein din Torino, care - sub îndrumarea profesorului Ferdinando Cabrini - au câștigat cea de-a cincea ediție a Masterului PlayEnergy, cu o teză purtând numele „Cartierul viu". Această inițiativă acordă elevilor de liceu oportunitatea de a afla mai multe informații despre științele exacte studiate în facultate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii