Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:17 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Precizari - Biroul de presa Enel

ro

08 Aug, 2010 22:37 1043 Marime text
Alina Referitor la desele intreruperi in alimentarea cu energie electrica produse in statiunea Mamaia si pe litoral in acest week-end, dorim sa facem urmatoarele precizari:

Principala cauza a frecventelor intreruperi in alimentarea cu energie electrica inregistrate in statiunea Mamaia este supraconsumul de energie. In cursul saptamanii trecute, s-au inregistratsute de incidente individuale - arderi de sigurante in blocurile de masura ale clientilor, datorate consumului cu mult superior puterii aprobate.

Astfel,o pondere ridicata o au cazurile clientilor care solicita o anumita putere, dar care depasesc, uneori chiar dublu, puterea contractata, fapt ce conduce la dese interventii din partea echipelor Enel Distributie Dobrogea pentru a remedia avariile provocate. Pentru a evita aceste situatii neplacute, recomandarea Enel Distributie Dobrogea este de a solicita noi avize tehnice de racordare, corelate consumului real si efectuarea lucrarilor necesare cu firme autorizate in acest sens. Instalatiile improvizate, artizanale, sunt la randul lor generatoare de intreruperi frecvente.

Mentionam faptul ca dimensionarea instalatiilor electrice proprii intra in atributia consumatorilor si se face in urma solicitarii unui aviz de racordare corelat cu puterea necesara consumului propriu.In cursul zilei deieri, 7 august, in jurul orei 13, datorita temperaturii ridicate si a consumului excesiv de energie electrica s-a produs avarierea unui transformator si a doua cabluri de medie tensiune, ramanand astfel nealimentata o parte din statiunea Mamaia. Echipele Enel Distributie Dobrogea au intervenit cu promptitudine, alimentand printr-un grup electrogen clientii ramasi fara energie la scurt timp dupa producerea incidentului. In cursul noptii trecute, un transformator s-a ars in statiunea 2 Mai, iar intervetia echipelor Enel Distributie Dobrogea a fost ingeunata in timpul noptii de imposibilitatea de a accede la transformator pentru a-l inlocui. In aceasta dimineata, in jurul orei 10.30, echipele Enel au reusit sa inlocuiasca transformatorul utilizand un utilaj cu un brat lung. Turistii din zona nu au cooperat si nu au mutat masinile, blocand astfel accesul la transformator.

Enel Distributie Dobrogea a modernizat, pana in prezent, peste 70% din reteaua electrica din Mamaia. Reamintim ca Enel a preluat în urma cu cinci ani o retea veche de peste 40 de ani, depsita, cu diverse probleme tehnice, in care a investit în ultimii ani masiv pentru a o aduce la un nivel adecvat de functionare. Totalul investitiilor efectuate pana in prezent, la nivelul Enel Distributie Dobrogea au fost de peste 660 milioane lei. Datorita acestui fapt, numarul de întreruperi în reteaua de joasa tensiune, fata de anul precedent, s-au redus cu aproximativ 50%.

Regretam disconfortul produs turistilor si hotelierilor care isi respecta obligatiile contractuale, insa Enel Distributie Dobrogea nu poate fi facut responsabil de toate incidentele cauzate de supraconsum. Pentru a aduce la normalitate aceasta situatie, Enel Distributie Dobrogea va interveni de fiecare data cu operativitate pentru remedierea defectiunilor si va lua toate masurile legale impotriva celor care consuma fraudulos energie electrica.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii