Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:37 24 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sărbătoriți Ziua Delfinului cu Mare Nostrum

ro

05 Aug, 2014 10:27 1405 Marime text
Pentru că sunt prietenii noştri şi îi iubim, noi, cei de la Mare Nostrum, vrem să-i ajutăm să se bucure de viață îndelungată!

Prietenii delfinilor sunt mulți, de la persoane fizice care i-au adoptat, simbolic, în cadrul Campaniei ”Adoptă un delfin!”, până la partenerii oficiali – DB SCHENKER și PETROM, care ne susțin financiar proiectele cu și pentru delfini.

Echipa Mare Nostrum, alături de voluntari, organizează miercuri, 6 august 2014, între orele 10–17, o petrecere de Ziua Delfinului pe faleza din fața Radio Vacanța!

Am pregătit o mulţime de jocuri distractive cu premii atractive și demonstrații de intervenție în cazul delfinilor eșuați, multă distracţie şi voie bună, cât să vă ajungă toată vacanţa!

Deasemenea, veți putea vedea expoziția de panouri pe tema deșeurilor marine, din cadrul proiectului european MARLISCO – MARine LItter în Europe Seas: Social AwarenesS and CO-Responsability. Acest proiect se desfășoară pe o durată de 36 de luni, din 6 iunie 2012 până pe 30 mai 2015, cu implicarea a 15 țări europene și este finanțat prin Programul Cadru 7 (FP7).

Dacă nu știați, în Marea Neagră trăiesc trei specii de delfini: Delfinul comun(Delphinus delphis ponticus), Afalinul(Tursiop truncatus ponticus) şi Marsuinul sau Porcul de mare(Phocoena phocoena relicta).

Cu ajutorul undelor sonore pe care le emit, delfinii se pot deplasa, vâna şi comunica între ei. În astfel de condiţii, vederea nu le este de foarte mare ajutor. Iată unul dintre motivele pentru care delfinii trăiesc, într-o adevărată lume a sunetelor. Delfinii folosesc ecolocaţia pentru deplasare şi orientare. Uneori apar defecţiuni ale sistemului de ecolocaţie, ceea ce duce la migraţii dezorientate şi chiar eşuări. Dar, cea mai mare problemă, una dintre principalele cauze ale eşuării delfinilor, o constituie prinderea accidentală în plasele pescarilor. De aceea, Mare Nostrum a implementat un proiect pilot de amplasare a dispozitivelor acustice (ADD-uri) pe plasele pescăreşti, care au rolul de a avertiza şi îndepărta delfinii de pericol. Acestea sunt fabricate în Anglia şi sunt folosite pe plan internaţional încă de prin anul 1971.

În vara anului 2012, Organizaţia Neguvernamentală Mare Nostrum, din Constanţa, a lansat Campania intitulată ADOPTĂ UN DELFIN, prin care puteţi contribui la conservarea şi protejarea delfinilor din Marea Neagră cu o simplă donaţie. Astfel, pentru 100 de lei deveniţi părintele adoptiv al unui delfin pentru un an, iar pentru 500 de lei este al vostru pe viaţă. Veţi primi un Certificat de adopţie şi îi puteţi alege chiar şi un nume. Pentru firme, sumele pentru donaţie sunt de 500, respectiv 5000 de lei. Până acum, în acest an 60 de delfini şi-au găsit “părinţi” din toată ţara.


Pentru adopţia unui delfin, trebuie să trimiteţi  un e-mail cu textul: „Doresc să adopt un delfin” la adresa
office@marenostrum.ro (mailto:office@marenostrum.ro) sau event@marenostrum.ro (mailto:event@marenostrum.ro) .  Pe baza acestui e-mail, veţi primi toate informaţiile necesare efectuării donaţiei propriu-zise.

Donaţia se poate face direct la sediul nostru din Bd.1 Decembrie, Nr.3, Bl.F17, Sc.A, Ap. 3, Constanţa sau prin virament bancar: ING Bank: RO61INGB0000999902351287, Beneficiar: ONG Mare Nostrum, Cod fiscal: 7015190, adresa de mai sus, cu specificaţia: Donaţie campania "Adoptă un delfin".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii