Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
15:19 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Viitorul industriei cărnii... astăzi”

ro

05 Apr, 2016 23:12 2043 Marime text
Bucureşti, 5 Aprilie 2016

CONGRESUL INDUSTRIA CĂRNII este un eveniment de excepţie marca INDUSTRIA CĂRNII.RO şi reuneşte pe 14 Aprilie 2016, la Rin Grand Hotel în sala Bucureşti, cei mai buni specialişti din agricultură, zootehnie şi industrie alimentară.
Aflat la cea de‐a V‐a ediţie, evenimentul poartă titulatura „VIITORUL industriei cărnii... ASTĂZI” şi aduce în prim plan un mesaj care îndeamnă la solidaritate în industria alimentară din România, din perspectiva reducerii taxelor de raft într-o perioadă de criză pentru producătorii români. Cu acest prilej, revista de specialitate INDUSTRIA CARNII.RO lansează Campania “Tăiem taxele de raft” având drept scop sensibilizarea tuturor părţilor implicate în comerţul cu produse agroalimentare pe piaţa din România, începând cu autorităţile statului, retaileri, producători, procesatori şi furnizori, până la consumatorii români.

O astfel de măsură ar sprijini producătorii români aflaţi într-o situaţie dificilă pe fondul embargoului Rusiei, care a creat dezechilibre majore pe toate pieţele statelor europene. În acelaşi timp se impune o abordare corectă a pieţei, oferind şanse egale în raport cu producătorii europeni listaţi în marile lanţuri de retail prezente în România, astfel încât consumatorii să beneficieze la rândul lor de produse proaspete de calitate pe lanţul scurt de aprovizionare, cu o trasabilitate clară, conform normelor europene de securitate alimentară.

O negociere transparentă şi asigurarea unor spaţii de expunere dedicate produselor româneşti este singura şansă de supravieţuire a producătorilor locali, obligaţi astăzi să închidă unităţile de producţie şi să-şi declare falimentul din cauza unor reglementări stufoase şi permisive. Întreg sectorul agroindustrial aşteaptă o implicare din partea autorităţilor statului, o măsură care să echilibreze comerţul la nivelul pieţei locale, astfel încât producătorii români de alimente să vândă, nu doar sub costul de producţie, ci produse de calitate la un preţ corect faţă de consumatorul român.
Aproximativ 1,6 milioane de români depind de veniturile din agricultură şi industria alimentară, iar aceste sectoare contribuie cu aproximativ 4% la PIB. Conform datelor furnizate de Asociaţia Română a Cărnii, în ultimii 17 ani, companiile membre au făcut investiţii de peste 500 milioane euro, lucrează cu sisteme de calitate IFS, Lean Six Sigma, care implică proceduri de management şi de control al calităţii şi siguranţei alimentare complexe.
 
Toate acestea au făcut ca industria cărnii din România să pună în piaţă produse de o calitate superioară, evidenţiindu-se cu cele mai noi tehnologii, cei mai buni specialişti şi cele mai exigente standarde de calitate, uneori mult peste unele unităţi de producţie din ţările din vestul Europei. Realităţile industriei cărnii din România, dar şi situaţia întregului sector agroalimentar vor fi dezbătute de cei mai importanţi lideri de piaţă din domeniu, alături de cele mai reprezentative instituţii ale statului şi reprezentanţii asociaţiilor profesionale.
Pentru detalii şi confirmările speakerilor prezenţi în cadrul evenimentului vă rugăm consultaţi programul actualizat pe site-ul http://www.industriacarnii.ro/evenimente/congres-ic-2016
Contact: Alina Constantin – tel: 0736.622.656 / e-mail: alina@industriacarnii.ro
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii