Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:22 05 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Federatia Asociatiilor de Promovare Turistica din Romania - FAPT

ro

28 Sep, 2012 15:51 1231 Marime text

Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistică din România susţine necesitatea amendării legislaţiei ce stabileşte reglementările de urbanism din România.

În acest sens, am participat astăzi la dezbaterea ce a avut loc la Comisia pentru Administraţie publică, Amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic, din Camera Deputaţilor, pe marginea proiectului de Lege de aprobare a Ordonanţei de urgenţă nr.7/2011 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul.

"Susţinem interesele investitorilor din turismul românesc pentru deblocarea situaţiilor generate de actualele reglementări, care pun investitorii hotelieri în imposibilitatea de a dezvolta investiţii în turism, dacă primăriile nu dispun de bani pentru a realiza Planuri de Urbanism zonale (PUZ) sau dacă nu mai au această competenţă.

Concret, susţinem amendamentele iniţiate de un grup de parlamentari, prin care să modificăm legislaţia astfel încât şi investitorii privaţi interesaţi să poată comanda şi finanţa elaborarea unui PUZ.

Statul român trebuie să modifice urgent legislaţia ce reglementează turismul, pentru a stimula dezvoltarea investiţiilor în turism.

În acelaşi sens, se înscrie şi amendarea reglementărilor de urbanism, pentru ca dorinţa investitorilor privaţi de a investi în turism nu trebuie blocată de absenţa bugetelor administraţiilor publice locale pentru a finanţa realizarea de PUZ-uri

Alături de noi s-au raliat toate organizaţiile reprezentative din turism. Susţinem cu fermitate necesitatea amendării Ordonanţei 7/2011, în sensul descentralizării şi reformei administraţiei publice .

Corina Martin

Preşedinte FAPT Romania

Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Litoral - Delta Dunării

Asociaţia pentru Turism Bucovina

Asociaţia Judeţeana de Turism Sibiu

Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Braşov

Asociaţia de Promovare şi Dezvoltare a Turismului Prahova

Asociaţia Turistică Sighişoara

Maramureş Infoturism

Asociaţia Profesională Patronală Gorjul

Monteoru Renaissance - Asociaţia pentru Dezvoltare Regională Durabilă în Turism

Asociaţia Rosenau Turism Râşnov

www.federatiaturism.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii