Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:30 24 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă versiune a softului JCATS la Centrul de Instruire, Simulare şi Evaluare

ro

29 Jan, 2013 12:24 2147 Marime text
O nouă versiune a softului JCATS la Centrul de Instruire, Simulare şi Evaluare

         O nouă versiune a softului JCATS (Joint Conflict and Tactical Simulation - simulare tactică distribuită şi constructivă) va fi testată şi validată la Centrul de Instruire, Simulare şi Evaluare al Forţelor Navale.
         JCATS oferă posibilitatea de a conduce activităţi, de la nivel tactic până la grupări de forţe întrunite, incluzând întregul spectru al conflictelor.
          În cei peste 5 ani  de existenţă, Centrul de Instruire, Simulare şi Evaluare a pus la dispoziţia Forţelor Navale suportul organizatoric şi informatic pentru mai mult de 30 de exerciţii de instruire prin simulare constructivă cu diferite structuri tactice şi administrative, la care au participat peste 2500 de militari români şi străini.
        
 Jurnaliştii interesaţi să asiste la activitate sunt aşteptaţi miercuri, 30 ianuarie, ora 09.45, la sediul Centrului de Instruire, Simulare şi Evaluare din Constanţa, strada Fulgerului nr. 99.

******

          Centrul de Instruire, Simulare şi Evaluare al Forţelor Navale (CISE) a fost înfiinţat la data de 1 iunie 2007, ca urmare a angajamentelor asumate de ţara noastră prin aderarea la NATO, privitoare la creşterea nivelului de instruire şi interoperabilitate a structurilor militare româneşti cu cele din Alianţă.
          Până în anul 2010, militarii centrului au participat la programe de pregătire în alte centre similare ale partenerilor, în urma cărora aceştia au obţinut certificarea NATO Instructor-Evaluator MAREVAL, pentru fiecare domeniu de evaluare. În perioada 2007-2009, personalul specializat în domeniul simulării constructive şi instructorii americani ai CUBIC/România au introdus şi validat softul de simulare JCATS pe staţiile de lucru ale CISE.       
         Cunoscuţi acum ca „pieile roşii” din Forţele Navale, datorită echipamentului de protecţie de culoare roşie pe care îl poartă, specialiştii centrului asigură instruirea operaţională prin simulare, evaluează şi certifică structurile din Forţele Navale pentru participarea la misiuni naţionale, NATO sau UE.

Compartimentul informare şi relaţii publice  

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii