Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:29 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eveniment "Ziua mamei cu hepatită"

ro

14 Mar, 2011 16:25 763 Marime text

Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România şi Fundaţia Baylor Marea Neagră, organizează a doua ediţie a evenimentului „Ziua mamei cu hepatită" în data de 18 martie 2010, orele 17.30-19.30 în incinta restaurantului Sport din Constanţa, str. Cuza Vodă nr.28 (lângă Piaţa Unirii).

Tema din acest an este "Să recunoaştem hepatita" în condiţiile în care statisticile arată că, în medie, aproximativ 4,8% dintre români sunt afectaţi de virusul hepatitei B şi aproximativ 3,25% de virusul hepatitic C.

Medici de diferite specialităţi vor răspunde întrebărilor celor interesaţi.

La evenimentul de informare sunt aşteptaţi nu doar pacienţi cu probleme hepatice, ci şi cetăţeni de toate vârstele, femei şi bărbaţi, tineri şi vârstnici, precum şi angajatori, care sunt interesaţi să se informeze cu privire la modul de transmitere a virusului hepatitic de tip B şi C, direct de la medicii invitati, şi doresc să aibă o atitudine corectă faţă de cei din familie sau comunitate, diagnosticaţi cu hepatită cronică.

Colaborarea dintre APAH şi Baylor este utilă celor din regiunea Dobrogei având în vedere că din februarie 2010 Fundaţia Baylor a deschis trei centre de testare gratuită şi confidenţială pentru hepatitele B şi C (detalii pe www.test-hepatita.ro) . Peste 5 500 de testări rapide au fost efectuate anul trecut.

Cele două organizaţii sunt membre ale Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) şi ale Alianţei Mondiale pentru Hepatită (WHA) din noiembrie 2010.

Eveniment are loc la în cadrul Cafenelei ONG-urilor, o iniţiativă a Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa, instituţie care a pus spaţiul la dispoziţie.

Deoarece unii pacienţi sau persoane prezente doresc confidenţialitatea informaţiilor ce vor fi transmise către medici, presa va avea access numai la începutul întâlnirii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii