Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:21 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fundația Soros Romania te sprijina sa devii „reporter de liceu”

ro

24 Feb, 2010 01:48 874 Marime text

Proiectul Reporter de liceu reprezintă o nouă iniţiativă a Fundaţiei Soros România, iniţiativă prin care dorim să contribuim la creşterea gradului de implicare a tinerilor în acţiuni civice, să oferim un cadru non-formal de învăţare, folosind jurnalismul cetăţenesc şi uneltele specifice new media (web 2.0).

Licee din toată ţara, de orice profil, sunt invitate să se înscrie în competiţie. În urma competiţiei, 6 echipe, formate din câte 4 elevi de clasa a XI-a şi un profesor coordonator, vor fi alese să ia parte la activităţile derulate în cadrul proiectului: seminarii de instruire cu jurnalişti profesionişti şi activişti ONG, înfiinţarea ziarului liceului pe o platformă online, scrierea şi publicarea de articole despre activitatea şcolii şi evenimentele din comunitatea din care fac parte, participarea la o tabără de vară.

Cel mai bun ziar şi cei mai buni autori vor fi premiaţi la sfârşitul anului.

Reporter de liceu caută și 6 colaboratori part-time pentru poziţia de coordonator local, care să aibă disponibilitatea de a se implica şi participa la toate activităţile desfăşurate pe durata proiectului. Candidaţii trebuie să fie absolvenţi de studii în străinătate, să aibă experienţă în lucrul cu uneltele web 2.0, cu activităţile de monitorizare, evaluare şi raportare în diferite tipuri de activităţi şi proiecte, dar şi cu metodele specifice educaţiei non-formale.

Formularul de participare la competiţie pentru licee şi formularul de candidatură pentru postul de coordonator local pot fi descărcate de pe pagina de internet a Fundaţiei Soros România, www.soros.ro.

Data limită de trimitere a ambelor aplicaţii în format electronic este 10 martie 2010, ora 17:00, la adresa de email rdl@soros.ro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii