Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:34 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lansare Gradina Valorilor Romanesti – Parcul Copilului, 10 iunie 2010

ro

11 Jun, 2010 14:41 2248 Marime text

dna_mitzura_arghezi_si_actoruleusebiu_stefanescu.jpgJoi, 10 iunie 2010, începând cu ora 13.00 a avut loc inaugurarea oficială a complexului statuar "Grădina Valorilor Românești", amplasat în incinta Parcului Copilului din sectorul 4, București.

Panglica inaugurală a fost tăiată de către Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone și președintele fondator al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, prof. univ. dr. Dan Voiculescu, inițiatorii proiectului.

Marile personalități ale trecutului evocate în complexul statuar au primit cinstirea unor personalități semnificative ale culturii românești contemporane: prof. dr. Ionel Haiduc presedintele Academiei Romane, prof. univ. Eugen Simion fost președinte al Academiei Române, vicepreședintele Academiei Marius Sala, scriitorii Augustin Buzura, Traian T. Coșovei, N. Iliescu, Ștefania Coșovei.

Prezența unor personalități ale vieții publice dintre care îi menționăm pe Mircea Ciumara, Maria Grapini, Andrei Chiliman la eveniment a subliniat importanța acestui proiect pentru comunitate.

"De peste 60 de ani România uită. 40 de ani a uitat pentru că uitarea era cea mai eficientă formă de a rezista unei realităţi opresive, care impunea valori false. În ultimii 20 de ani, România uită din indolență. A venit însă momentul de a învăța să ne reamintim. Și să ne respectăm valorile." a spus președintele fondator al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României în cuvântul său din cadrul ceremoniei de deschidere.

gradina_valorilor_romanesti.jpgÎn discursurile care au urmat fie că a fost vorba de apelul la redescoperirea culturii lansat de maestrul Augustin Buzura, fie că a fost vorba de emoționantele rememorări ale lui Tudor Arghezi, de către doamna Mitzura Arghezi sau a lui Cornelui Coposu de către domnul Mircea Ciumara, ori a lui Marin Preda de către Alexandru Preda, toți cei prezenți au salutat împlinirea acestui ambițios proiect.

Un moment deosebit a fost acela în care cuvântul profesorului Eugen Simion, fostul președinte al Academiei Române, a fost urmat de către cel al profesorului dr. Ionel Haiduc președinte al Academiei Române.

Vedetele trustului Intact au onorat și ele cu prezența acest eveniment.

Actorul Eusebiu Stefănescu a fost un admirabil amfitrion al acestei ceremonii, reușind să emoționeze asistența prin felul în care a dăruit câteva versuri.

Toți cei prezenți au primit câte un exemplar din volumul «Grădina Valorilor Românești» în care profesorul Dan Voiculecsu face o succintă prezentare a fiecăreia dintre personalitățile.

O sumară descriere a proiectului «Grădina Valorilor Românești» este anexată prezentului comunicat de presă.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii