Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:31 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Locul meu pe piaţa muncii" revine în toamna lui 2010

ro

08 Oct, 2010 17:50 1328 Marime text
Bucureşti, 8 octombrie 2010 - „Locul meu pe piaţa muncii", proiect co-finanţat din Fondul Social European (FSE), prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), implementat de Mercury360 în parteneriat cu Inspecţia Muncii, Bucureşti şi Fundaţia ProWOMEN, Iaşi continuă în toamna aceasta la Constanţa, Iaşi, Craiova şi Bucureşti.

Demarat în decembrie 2009, proiectul „Locul meu pe piaţa muncii" a înregistrat în perioada 1 aprilie - 31 mai un număr de peste 15.000 de studenţi informaţi şi consiliaţi în orientare profesională, ego-marketing şi legislaţia muncii, în 5 oraşe vizitate (Piteşti, Bucureşti, Cluj, Braşov şi Timişoara). În tot acest timp, proiectul a fost reprezentat şi în cadrul a 6 târguri de job-uri şi 2 congrese studenţeşti din Bucureşti, Cluj şi Iaşi, unde peste 2.500 de studenţi au beneficiat de consilierea specialiştilor în orientare profesională.

Şi în acest an universitar, proiectul îşi propune să ofere studenţilor un set de instrumente care să le faciliteze accesul pe piaţa muncii. Proiectul are 3 componente majore, ce se adresează principalelor tipuri de nevoi ale publicului-ţintă: autocunoaştere, ego-marketing şi informare cu privire la drepturile şi riscurile întâmpinate la angajare.

"Experienţa din primăvara trecută ne-a demonstrat că tinerii au nevoie de aceste informaţii, de consiliere în domenii diverse (vocaţional, resurse umane, legislaţia muncii). Numărul foarte mare de participanţi la sesiunile organizate în cadrul proiectului demonstrează interesul crescut şi nevoia lor de îndrumare, mai ales în contextul în care structurile interne ale universităţilor nu dispun de centre active de consiliere în carieră a studenţilor.", povesteşte Claudia Cochină, Project Manager, Mercury360.

"Ne bucurăm să continuăm acest proiect şi în acest an universitar, încercând să le oferim un punct de pornire care să le permită alegerea unui loc de muncă potrivit pregătirii lor profesionale, într-un mod eficient. Astfel, studenţii vor avea încă o ocazie de a intra în contact cu specialiştii noştri, cărora vor putea sa le pună întrebări şi de la care vor primi răspunsuri pe loc.", continuă Claudia Cochină.

Calendarul evenimentelor:

Constanţa, Universitatea Ovidius

Iaşi, Universitatea Alexandru Ioan Cuza

Bucureşti, târgul de job-uri "Angajatori de Top"

Craiova, Universitatea din Craiova

Bucureşti, Universitatea Politehnică

Bucureşti, Academia de Studii Economice

11 - 13 octombrie 2010

18 - 20 octombrie 2010

22 - 23 octombrie 2010

01 - 03 noiembrie 2010

15 - 17 noiembrie 2010

24 - 26 noiembrie 2010

Pentru mai multe informaţii despre proiectul „Locul meu pe piaţa muncii" vă rugăm să accesaţi site-ul: www.pasestecudreptul.ro.

Despre Fondul Social European (FSE)

FSE este un fond care contribuie la sporirea adaptabilităţii forţei de muncă şi a întreprinderilor, la creşterea accesului pe piaţa forţei de muncă, la sprijinirea incluziunii sociale a persoanelor dezavantajate şi la combaterea discriminării etc. Intervenţia FSE în România în perioada de programare 2007 - 2013 se va concentra pe modernizarea sistemelor de educaţie şi de formare iniţială şi continuă, pe creşterea adaptabilităţii lucrătorilor şi întreprinderilor, precum şi pe promovarea măsurilor active de ocupare şi a celor destinate incluziunii sociale.

Despre Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU)

POSDRU stabileşte axele prioritare şi domeniile majore de intervenţie ale României în domeniul resurselor umane în vederea implementării asistenţei financiare a Uniunii Europene prin intermediul Fondului Social European, în cadrul Obiectivului Convergenţă, pentru perioada de programare 2007 - 2013. POS DRU este un instrument important în sprijinirea dezvoltării economice şi a schimbărilor structurale. Mai mult, investiţiile în capitalul uman vor completa şi vor conferi sustenabilitate creşterii productivităţii pe termen lung. O forţă de muncă înalt calificată, cu un nivel de educaţie ridicat, având capacitatea de a se adapta noilor tehnologii şi nevoilor în schimbare ale pieţelor, este esenţială pentru o economie competitivă şi dinamică. România va promova politici active pe piaţa muncii pentru creşterea adaptabilităţii şi flexibilităţii forţei de muncă. Se preconizează obţinerea unui nivel mai înalt de participare pe piaţa muncii, ca fundament al unei economii competitive bazate pe cunoastere.

Pentru informaţii suplimentare vă rugăm să o contactaţi pe Eliza Pisică, Expert Informare şi Publicitate, Mercury360, la tel: (021)204 65 65 sau la adresa: eliza.pisica@mercury360.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii