Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:43 24 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BULETIN INFORMATIV - Garda de Coasta - 02.02.2015

ro

02 Feb, 2015 13:00 1599 Marime text
În ultimele 48 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Migrant din Palestina depistat de poliţiştii de frontieră constănţeni
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în apropierea frontierei un bărbat născut în Palestina, care intenţiona să iasă ilegal din ţară spre R. Bulgaria, prin traversarea „zonei verzi”.
 
În data de 31.01.2015, în jurul orei 16.15, poliţiştii de frontieră din cadrul G.N. Mangalia au desfăşurat, în baza unei informaţii, o acţiune de prevenire şi combatere a migraţiei ilegale în zona de competenţă.
Astfel, în apropierea localităţii de  frontieră Coroana din judeţul Constanţa, au depistat un bărbat care se deplasa pe jos spre frontieră.
Deoarece nu îşi justifica prezenţa în zonă şi nu vorbea limba română, persoana în cauză a fost condusă la sediul G.N. Mangalia pentru cercetări.
Din verificări s-a stabilit că bărbatul se numeşte O.A. ALI, are vârsta de 22 de ani, este născut în Palestina şi avea asupra sa un document temporar de identitate eliberat de Inspectoratul General pentru Imigrări, fiind solicitant de azil în România.
Din declaraţia persoanei a rezultat faptul că acesta dorea să ajungă în R. Bulgaria, unde de asemenea intenţiona să solicite azil.
Poliţiştii de frontieră au întocmit în cauză actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „tentativă de ieşire în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 32, alin. 1 raportat la art. 262, alin. 1 din Codul Penal.
În aceeaşi zi, în jurul orei 20.15, bărbatul în cauză a fost predat lucrătorilor Inspectoratului General pentru Imigrări din judeţul Constanţa, conform procedurilor legale.
 
Plase de pescuit în lungime de aproximativ 2,5 kilometri şi 89 kilograme peşte confiscate

 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând opt cetăţeni români care transportau, cu un autoturism şi patru ambarcaţiuni cu motor, cantitatea de 89 kilograme peşte şi plase de pescuit în lungime de 2.434 metri fără a îndeplini condiţiile legale.
 
• În data de 01.02.2015, în jurul orei 14.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Băneasa au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Opel Astra înmatriculat în R. Bulgaria, în care se aflau cetăţenii români C. VALERIU, în vârstă de 44 ani şi D. GHEORGHIŢĂ de 28 ani, domiciliaţi în judeţul Constanţa, care transportau fără documente legale cantitatea de 37 kilograme peşte din specii diferite.
 
• În data de 30.01.2015, în intervalul orar 08.40 – 10.50, poliţiştii de frontieră din judeţul Tulcea i-au identificat, în zona de comptenţă a S.P.F. Pardina, S.P.F. Tulcea şi S.P.F. Chilia, pe cetăţenii români Z. SORIN de 46 ani, B. ION de 26 ani, C. CONSTANTIN de 26 ani, C. ŞTEFAN de 49 ani şi B.C. DANIEL de 46 ani, care desfăşurau activităţi de pescuit, din trei ambarcaţiuni cu motor, cu 31 de plase tip monofilament şi din fir textil fără a îndeplini condiţiile legale, având capturată cantitatea de 37 kilograme peşte din specii diferite.
 
• O zi mai devreme, în jurul orei 09.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Tulcea împreună cu reprezentanţi ai Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării l-au identificat, pe lacul Leahova, pe cetăţeanul român C. VALENTIN de 24 ani care transporta, într-o ambarcaţiune cu motor, şapte plase tip monofilament şi 15 kilograme peşte.
 

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cele 38 de plase de pescuit, în lungime de 2.434 metri, iar cantitatea de 89 kilograme peşte a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.
Bărbaţii în cauză, domiciliaţi pe raza judeţelor Constanţa şi Tulcea, sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „deţinere şi transport al peştelui fără documente legale” şi „utilizarea şi deţinerea plaselor de pescuit tip monofilament”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii