Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:32 25 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ Garda de Coastă - 04.07.2013

ro

04 Jul, 2013 11:53 915 Marime text
MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI DE FRONTIERĂ
GARDA DE COASTĂ


BULETIN INFORMATIV
04.07.2013
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.


BMW furat din Italia, descoperit în P.T.F. Negru Vodă


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit în P.T.F. Negru Vodă un autoturism marca BMW care figurează ca fiind furat din Italia.
În data de 02.07.2013, în jurul orei 07.00, în P.T.F. Ostrov s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român P.N.V, în vârstă de 23 ani, care conducea un autoturism marca BMW model 318.
În urma controlului a fost stabilit faptul că autoturismul figurează ca fiind furat din Italia, din data de 20.03.2010.
Cetăţeanul român, domiciliat în judeţul Constanţa, a declarat că a achiziţionat autotursimul fără a cunoaşte că acesta a fost declarat furat.
Autoturismul, în valoare de aproximativ 10.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Negru Vodă pentru continuarea cercetărilor.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit cetăţeanului român dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la furt, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 208, alin. 1 şi 4 din Codul Penal.


Ghiozdane confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea


Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu reprezentanţii Biroului Vamal Constanţa Sud, descoperind într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China 575 de ghiozdane, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 35.000 lei dacă ar fi originale.
În data de 02.07.2013, în jurul orei 14.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.
În urma controlului au fost descoperite 575 de ghiozdane, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 35.000 lei dacă ar fi originale.
Marfa purta însemnele distinctive ale firmei „Princess” şi a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit administratorului societăţii comerciale în cauză, un cetăţean chinez, în vârstă de 36 ani, cu reşedinţa în Bucureşti, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.


Plase monofilament, în lungime de 760 metri, confiscate la Băneasa şi Tulcea


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând trei persoane care desfăşurau activităţi de pescuit cu 12 plase monofilament, în lungime de 760 metri.
● În data de 02.07.2013, în jurul orei 23.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Băneasa i-au prins în flagrant pe A.I. de 51 ani şi D.I.M. de 17 ani, care pescuiau pe lacul Oltina din judeţul Constanţa, dintr-o barcă din fibră de sticlă, cu trei plase monofilament.
Asupra celor doi bărbaţi, domiciliaţi în judeţul Constanţa, a fost găsită şi cantitatea de 50 kilograme peşte din specii diferite, în stare vie, care a fost redată mediului natural.


● În data de 03.07.2013, în jurul orei 03.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Tulcea l-au identificat pe B.V.G., în vârstă de 35 ani, care transporta, în doi saci din rafie, nouă plase monofilament şi cantitatea de 15 kilograme peşte.


Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării barca din fibră de sticlă, evaluată la aproximativ 400 lei şi cele 12 plase monofilament, în lungime de 760 metri.
Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de „deţinere şi utilizare a plaselor tip monofilament”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.


Conducea un autotursim Ford fără a poseda permis


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în zona de competenţă un cetăţean român care conducea un autoturism marca Ford fără a poseda permis de conducere.
În data de 02.07.2013, în jurul orei 23.25, poliţiştii de frontieră din cadrul G.N. Mangalia au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Ford, condus de cetăţeanul român D.C.G., în vârstă de 23 ani.
În cadrul controlului specific a reieşit faptul că cel aflat la volan nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit bărbatului, domiciliat în judeţul Constanţa, dosar penal sub aspectul savârşirii infractiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană ce nu posedă permis de conducere”, faptă prevazută şi sancţionată de art. 86, alin. 1 din O.U.G. 195/2002 republicată.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă

Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii