Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:38 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BULETIN INFORMATIV Garda de Coastă - 06.11.2014

ro

06 Nov, 2014 10:07 1405 Marime text
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Transport ilegal de 600 litri de motorină şi 70 kilograme peşte interceptat de poliţiştii de frontieră constănţeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în zona de competenţă doi cetăţeni români care transportau, cu o autoutilitară, cantitatea de 600 litri de motorină şi 70 kilograme de peşte fără documente de provenienţă.

În data de 05.11.2014, în jurul orei 09.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au oprit pentru control, în zona de competenţă, o autoutilitară marca Ford model Transit, înmatriculată în Marea Britanie, în care se aflau cetăţenii români M. AUREL, în vârstă de 27 de ani şi P. IONUŢ de 19 ani.
În interiorul autoutilitarei au fost descoperite trei recipiente metalice încărcate cu produs petrolier cu miros specific de motorină şi o cantitate de peşte din specia novac, pentru care cei doi bărbaţi nu au putut prezenta documente de provenienţă şi transport.
Cei doi bărbaţi, domiciliaţi în judeţul Constanţa, au declarat că au achiziţionat marfa transportată de la persoane necunoscute cu scopul de a o comercializa.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de 600 litri de motorină, evaluată la 3.600 lei, au indisponibilizat la sediul Gărzii de Coastă autoutilitara în valoare de aproximativ 7.000 de euro şi au predat cantitatea de 70 kilograme peşte spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.
Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006 şi ,,deţinere şi transport al peştelui fără documente legale”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64, din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Braconaj piscicol pe lacul Oltina

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând doi cetăţeni români care desfăşuraseră activităţi de pescuit în mod ilegal în interiorul unei ferme piscicole din judeţul Constanţa.

În data de 05.11.2014, în jurul orei 03.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Băneasa i-au depistat, pe lacul Oltina din judeţul Constanţa, pe cetăţenii români G. VALENTIN, în vârstă de 38 ani şi D.I. MARIUS de 18 ani, care se aflau într-o barcă din fibră de sticlă şi pescuiau cu 16 plase tip monofilament.
În ambarcaţiunea celor doi bărbaţi, domiciliaţi în judeţul Constanţa, a fost găsită cantitatea de 52 kilograme peşte din speciile puiet crap şi caras.
Cercetările au stabilit faptul că cei doi bărbaţi au pătruns în mod ilegal în interiorul fermei piscicole din localitatea Oltina cu scopul de a pescui.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasele de pescuit în lungime de 800 metri, barca cu două vâsle din lemn, un costum de cauciuc tip pescar, iar întreaga cantitate de peşte aflată în stare vie a fost redată mediului natural conform procedurilor legale.
Cei doi bărbaţi din Constanţa sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ,,deţinere şi utilizare a plaselor de pescuit tip monofilament”, ,,deţinere şi transport al peştelui fără documente legale”, furt şi furt calificat, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64, din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009, respectiv art. 228, alin. 1 şi art. 229, alin. 1, lit. b din Codul Penal.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii