Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:25 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ Garda de Coastă - 22.07.2013

ro

22 Jul, 2013 11:23 1002 Marime text
MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI DE FRONTIERĂ
GARDA DE COASTĂ


BULETIN INFORMATIV
22.07.2013
În ultimele 48 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.


Kia Sportage furat din Germania, descoperit în P.T.F. Ostrov


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit în P.T.F. Ostrov un autoturism marca Kia Sportage care figura ca fiind furat din Germania.
În data de 20.07.2013, în jurul orei 15.40, în P.T.F. Ostrov s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră doi cetăţeni germani, care călătoreau cu un autoturism marca Kia Sportage cu numere de Germania.
La control, în urma verificărilor în bazele de date, a fost stabilit faptul că autoturismul figurează ca fiind furat din Germania, din data de 05.07.2013.
Totodată, s-a stabilit faptul că cetăţeanul german, în vârstă de 45 ani, aflat la volanul autoturismului nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul.
Din cercetări a mai rezultat faptul că soţia conducătorului auto, pasageră în autoturism, a încheiat un contract de test drive pentru maşina în cauză, într-o localitate din Germania, în luna iulie.
Cei doi au plecat apoi într-o călătorie prin Europa, destinaţia finală fiind oraşul Varna din R. Bulgaria, unde doreau să-şi petreacă vacanţa.
Autoturismul, în valoare de aproximativ 30.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Ostrov pentru continuarea cercetărilor.
Poliţiştii de frontieră au întocmit celor doi cetăţeani germani dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de furt, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 208, din Codul Penal, respectiv „conducere pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană ce nu posedă permis de conducere”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 86, alin. 1 din O.U.G. 195/2002 republicată.


BMW cu I.T.P. fals, descoperit în P.T.F. Vama Veche


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în P.T.F. Vama Veche un cetăţean român, care conducea un autoturism marca BMW înmatriculat în R. Bulgaria, pentru care a prezentat la control un certificat tip I.T.P. fals.
În data de 20.07.2013, în jurul orelor 23.00, în P.T.F. Vama Veche s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român I.C.N., în vârstă de 29 ani, care conducea un autoturism marca BMW cu numere de R. Bulgaria.
Verificările au stabilit faptul că certificatul de inspecţie tehnică periodică prezentă indicii de falsificare.
Persoana în cauză, domiciliată în municipiul Constanţa, a declarat că a achiziţionat autoturismul fără a cunoaşte faptul că documentul respectiv este fals.
Poliţiştii de frontieră au întocmit cetăţeanului român dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 291 din Codul Penal.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă

Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii