Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:39 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de Coasta

ro

03 Nov, 2014 13:46 1272 Marime text
În ultimele 48 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Contrabandă cu 1.500 de litri de motorină pe Dunăre

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat trei cetăţeni români care transportau, cu un yacht sub pavilion România, 1.500 litri de motorină de contrabandă, obţinută de la un tanc petrolier sub pavilion Olanda care naviga pe Dunăre.

În data de 01.11.2014, în jurul orei 08.10, acţionând în baza unei informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Isaccea au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu produse petroliere.
Astfel, a fost interceptat şi oprit pentru control un yacht sub pavilion România care tracta o ambarcaţiune rapidă, în care se aflau cetăţenii români M. Cornel, în vârstă de 53 ani, S. Horaţiu, de 30 ani şi I. Ancuţa, de 28 ani, domiciliaţi pe raza judeţelor Galaţi, Mureş şi Neamţ.
În urma verificărilor, la bordul yachtului au fost decoperiţi 1.500 litri de produs petrolier cu miros specific de motorină, pe care cei trei cetăţeni români nu i-au putut justifica.
Cercetările au stabilit faptul că întreaga cantitate de motorină a fost obţinută în mod ilegal de la un tanc petrolier sub pavilion Olanda care naviga pe Dunăre.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de motorină, evaluată la aproximativ 9.000 lei, pe care au predat-o pe bază de proces verbal comandantului tancului petrolier, întocmind actele premergătoare celor trei cetăţeni români, pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006 şi „intrare/ieşire ilegală din ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 262, art. 1 Cod Penal.

Moped condus de un bărbat care nu posedă permis de conducere

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în zona de competenţă un cetăţean român care conducea un moped fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul.

În data de 02.11.2014, în jurul orei 11.10, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Cernavodă au oprit pentru control, în zona de competenţă, un moped marca First Bike, înmatriculat în Constanţa, condus de cetăţeanul român D. Costel, în vârstă de 39 ani.
La solicitarea documentelor pentru control, conducătorul auto, domiciliat în judeţul Constanţa, a declarat că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul.
Poliţiştii de frontieră au întocmit persoanei în cauză dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 335, alin. 1 din Codul Penal.

800 de ţigarete netimbrate confiscate în P.T.F. Vama Veche

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat un cetăţean român care intenţiona să introducă în ţară, prin P.T.F. Vama Veche, 800 de ţigarete netimbrate fără documente justificative.

În data de 03.11.2014, în jurul orei 03.30, în P.T.F. Vama Veche s-a prezentat pentru controlul de frontieră cetăţeanul român C. Stela, în vârstă de 40 ani, care călătorea cu un autocar care efectuează curse regulate între România şi Turcia.
În urma controlului, asupra persoanei în cauză au fost găsite 800 de ţigarete netimbrate marca MM Slims, nedeclarate şi ascunse în bagajele personale.
Persoana în cauză, domiciliată în localitatea Feteşti, nu a putut prezenta documente de provenienţă pentru cantitatea de ţigarete depistată asupra sa, declarând că a achiziţionat ţigaretele din Turcia cu scopul de a le comercializa.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării ţigaretele, în valoare de aproximativ 400 lei, şi au sancţionat contravenţional persoana în cauză cu suma de 1.000 lei conform art. 1, lit. e din Legea 12/1990 republicată.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă

Agent-şef adjunct de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii